ACB LLIGA ENDESA

Derrota del MoraBanc a Gran Canària (80-67)

El MoraBanc Andorra, polièdric i sense encert, cau al Gran Canària Arena i se li ennuega el primer triomf fora del Poliesportiu

Cara i creu de l'FC Andorra i el MoraBanc (80-67)

La victòria al Poliesportiu contra el Barça havia de resetejar definitivament el MoraBanc Andorra. La lírica i el xut d’adrenalina aconseguit davant el transatlàntic d’Svetislav Pesic va ser el sonall dels tricolors que van triturar el Ratiopharm Ulm a l’Eurocup i ahir al Gran Canària Arena tenia l’opció de graduar-se, per fi, fora de casa. En el mateix escenari on l’equip va sortir escaldat la temporada passada, amb Hannah a l’altre bàndol, i on només s’havia guanyat un cop en sis visites. Ara en són set. Una enrojolada derrota, la de fa un any, que va obrir la capsa dels trons i amb un entrenament inesperat que la plantilla va tenir per penyora només trepitjar Andorra.

El recinte de Siete Palmas no només no va ser testimoni de com s’exorcitzen els fantasmes, sinó que va deixar moments de déjà-vu. Per acabar-ho d’adobar, Burjanadze va decidir disfressar-se de botxí i amb una actuació corrosiva -20 punts, 6 rebots i 21 crèdits de valoració-, va desajustar definitivament un MoraBanc que només va donar senyals de voler estar a dins de la festa durant el primer i el tercer quart.

Va sorprendre Navarro allistant Llovet i Sy d’inici i deixant Diagne esperant per entrar a la guerra a la pintura i contrarestar l’aparició del gegant Bouroussis. Aquest escenari es va reproduïr a falta de 4 minuts per cloure el primer acte, amb un 9-12 pel MoraBanc, amb intercanvi de cops, pèrdues del GranCa -set- i amb Massenat carregat amb dues faltes en poc més de tres minuts. Bandja Sy va ser l’endoll de l’equip al primer parcial, amb una esmaixada i un tap espectacular sobre Fabio Santana. La defensa va estar un gran nivell, no deixant els franctiradors de l’Herbalife provar amb comoditat i dominant el rebot defensiu. Jelinek i Todorovic van obrir la màxima distància fins aleshores (14-21). Dos triples consecutius de Costello i un parcial de 7-0 van enviar l’equip al racó de pensar d’Ibon Navarro, amb un temps mort que havia de trencar la dinàmica dels claretians. L’instant replay no va validar un triple de Todorovic i un parcial de 15-4 i unes decisions arbitrals bastant discutibles, amenaçaven de treure del partit els tricolors. El MoraBanc va entrar en bonus i el GranCa assaboria la seva màxima distància (34-25). La millor notícia va ser arribar vius a vestidors després d’un parcial de 0-5 i una diana de Massenat des dels 6.75 que van poder esmenar en part el paisatge (38-33). L’equip va intentar compensar les pèrdues de pilota -10 al descans i 14 en total- amb el domini del rebot. Tampoc va ser així i es van accentuar les corbes. El grup es va mostrar orfe de joc i voltatge durant bona part del partit i Cook, Shurna i Costello engrandien la ferida (52-39). Un parcial de 0-13 del MoraBanc, amb un triple de Todorovic i una esmaixada de Tyson Pérez davant de Bouroussis van fer reviure l’equip i significar un punt d’inflexió. (54-52) i la moneda a l’aire per a l’últim quart.

Un miratge, ja que l’11-3 de sortida pels canaris va acabar per dispersar l’equip andorrà i per ser definitiu (80-67). Ara, toca pensar en Bolònia i la visita a la Virtus a l’Eurocup.

LES CLAUS

Encert

Un percentatge molt pobre des de la línia de 6.75. Un 22%, amb 5 convertits de 23 intents i un 38% d’encert en tirs de camp són xifres que s’han de millorar.

Tercer quart

El morabanc va demostrar que, un cop desxifrada la proposta canària, podria presentar candidatura a la victòria. Un parcial de 0-13 al final d’aquesta mànega ho testifica.

Pèrdues

A l'equip el va penalitzar aquest apartat. 16 pèrdues, 10 a la primera part, són una llosa massa pesant jugant en terreny contrari. Les pèrdues i les desconnexions expliquen la derrota.