La tercera competició de la UEFA es dirà Europa Conference League

Arrencarà la temporada 2021-2022 i hi participaran el subcampió de la lliga i el campió de la Copa

El Vall Banc queda eliminat de l'Europa LeagueFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè executiu de la UEFA, reunit ahir a Ljubljana, va aprovar el nom de la nova competició continental que arrencarà la temporada 2021-2022, UEFA Europa Conference League. Aquesta competició tindrà una fase de grups de 32 equips, igual que la Lliga de Campions i l’Europa League. Abans, però, es disputaran tres eliminatòries prèvies en què entraran, segons el document de llista d’accés de la UEFA per al període 2021-2024, el subcampió de la Lliga nacional i el campió de la Copa Constitució. A més, el vencedor del campionat domèstic seguirà jugant la ronda preliminar de la Champions League.

Etiquetes:

La UEFA també va anunciar ahir canvis de cara a la Lliga de les Nacions 2020-2021, ja que canviarà les composicions de les diferents divisions. Tant la A, B i C, tindran 16 equips, mentre que la D, on juga Andorra, en tindrà set. Gibraltar, Illes Fèroe, Letònia, Liechtenstein, Malta i San Marino, a més del Principat, seran els que integrin aquesta lliga, que estarà dividida en dos grups, un de tres i un de quatre seleccions. El campió de cadascuna d’aquestes lliguetes aconseguirà l’ascens a la divisió C de la Lliga de les Nacions.

A més, el màxim organisme del futbol europeu va anunciar un programa per donar suport al futbol escolar que estarà dotat amb 11 milions d’euros. Estarà integrat dintre del programa Hat-Trick i hi podran optar les 55 federacions europees.

Per últim, es van atorgar les finals de la Champions del 2021 al 2023 a Sant Petersburg, Munic i a l’Estadi de Wembley, a Londres, i la final de l’Europa League 2021 al Sánchez-Pizjuan de Sevilla.

tracking