Un equip amb gana

El MoraBanc Andorra perfila la pretemporada i una setmana abans d’encetar el campionat destil·la fam competitiva i il·lusió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va definir a la perfecció dilluns l’estat mental del vestidor tricolor a vuit dies del començament de la Lliga Endesa. “L’equip desprèn gana”, una asseveració que tota la plantilla signa a peu de full i és que, ara, els jugadors ja es troben en el tram final de la preparació i amb unes ganes de competir que no poden dissimular.

Etiquetes:

El missatge global que emet el vestidor és unànime, toca seguir posant fil a l’agulla en la preparació i escurçar cada cop més el marge de millora. L’equip es troba assumint automatismes i absorbint la filosofia d’Ibon Navar­ro. “Encara estem en un procés d’adaptació i queden coses per treballar, tot i que la química a la pista és cada cop més gran”, comenta un dels nous reforços, Nacho Llovet. L’ala-pivot català exposa que “ja tenim ganes de sentir al cos que competim per jugar-nos coses”. Intervé Guille Colom i remarca que “noto que l'equip té gana. Hi ha molta gent jove i nova a la lliga i d’altra amb ganes de demostrar el seu nivell. La plantilla del MoraBanc és molt completa i respon a les intencions del tècnic i a les seves exigències. Els objectius els tenen ben marcats, però ningú es vol desviar del full de ruta. “Ens agradaria anar a la Copa del Rei i play-off i passar rondes a l’Eurocup, però al final hem d’anar partit a partit. Ara ens hem de preparar per a l’amistós de demà [davant el Saragossa a Balaguer] i després vindrà l’estrena en un camp complicat com el del València”, exposa David Walker. Per Dejan Todorovic, un altre dels nouvinguts, el curs que està a punt de començar ha de ser forçosament especial una vegada ha deixat enrere una lesió de llarga durada. “Ha estat un any molt complicat per a mi i tinc moltes ganes de començar a jugar. Sempre em poso reptes molt ambiciosos, i tot i que serà un any llarg i dur espero que estiguem a l’alçada.” Todorovic vol que, per fi, el genoll deixi de fer-li la guitza. “Em trobo físicament molt bé i molt còmode i vull que comenci ja tot per veure a quin nivell estic”, comenta.

La plantilla del MoraBanc estarà, enguany, encapçalada per una tricapitania formada per Jelinek, Hannah i Guille Colom. Pel base novaiorquès, “és tot un honor arribar a un club nou i ser un dels capitans de l’equip”. Hannah creu trobar-se preparat per al repte i explica que “Ibon vol que lideri l’equip tant a dins com a fora de la pista. Em coneix bé i sap que puc transmetre molta energia i caràcter al vestidor i al joc”. Pel que fa a la plantilla, són moltes cares noves, vuit, però sembla que és més física que el grup de la temporada anterior. Walker aporta que “serem un equip més físic, amb molta energia en atac i en defensa, corrent més en transició, i crec que serem un equip molt maco de veure pels nostres aficionats i els espectadors en general”. Hannah, en canvi, subratlla que l’equip de l’any passat “ja era físic. Em vaig enfrontar a ells i eren un grup molt físic i format per molt bons jugadors”. Un dels jugadors que ja formaven part de l’equip la temporada passada és Moussa Diagne. El pivot sengalès pensa que la pretemporada ha deixat sensacions bones, amb ganes, corrents, i si tenim això, la resta són les tàctiques i les dinàmiques de jugar. Si tenim allò altre, això últim ja arribarà”. El 21 de MoraBanc assegura que “jo no soc un líder, soc un jugador més i intentaré fer el meu treball”, i té clar que “a l’ACB mai pots guanyar abans de jugar. Si ho fas, perdràs. Ara el que hem de fer és anar partit a partit, primer Saragossa [avui] i després l’estrena a València, i així fins que aconseguim els objectius”. Els homes de Navarro saben que durant la pretemporada “hem competit tots els partits, hem demostrat que som un equip amb molta ambició i que mossega a la pista.”

Un equip amb gana

tracking