Una nova era d'il·lusió

El VPC Andorra enceta avui (14.30 h) la temporada a la Divisió d’Honor després de molts anys de lluita a Promoció

Una nova era d'il·lusióNÚRIA MORENO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat molts anys des que Andorra no viu en directe un partit de la Divisió d’Honor francesa, però avui, a les 14.30 h contra l’US Canton d’Alban, l’espera s’acabarà. El VPC enceta una nova temporada a l’Estadi Nacional que ve marcada per la il·lusió, com no podia ser d’una altra manera. “Estem il·lusionats i molt contents de ser en aquesta categoria. Segur que hi ha nervis en ser el debut a casa, però tenim ganes de treballar”, assenyala el tècnic del conjunt del principat, Jonathan Garcia Xepi. L’equip ja acumula un mes i mig de treball intens des que van iniciar la pretemporada i les “sensacions són molts bones”.

Etiquetes:

Les ganes i la confiança que hi ha al vestidor del conjunt andor­rà de cara a aquest inici d’una nova era, però, no fan alçar les expectatives quant a l’objectiu principal, que òbviament serà el de la permanència. “Quan arribes a una categoria nova sempre has d'anar amb peus de plom i pas a pas”, expressa Xepi. El nivell de competició pujarà significativament respecte al curs passat i per això “hi ha d’haver un procés d’aprenentatge”, ja que tal i com recorda el mateix Xepi, “fa molts anys que no som en aquesta categoria”. Amb tot, recorda que la lluita per la salvació estarà a un nivell similar al de les fases finals de Promoció d’Honor que ja van disputar la temporada passada i que els va servir per assolir el tan esperat ascens. No obstant, l’entrenador assegura que “pel que sabem, hi ha molts equips de la categoria que tenen pressupostos més grans que el nostre i una plantilla molt forta”. Per sort, el VPC també ha pogut créixer una mica quant a pressupost respecte al curs passat. “La junta ha treballat bé i, tot i que sempre ens agradaria tenir més, estem satisfets amb el que tenim. Crec que podem complir”, assegura Xepi.

Pel que fa a la plantilla, l’equip s’ha reforçat amb tres fitxatges. Són l’italià Franco Cagnolo, que juga de 10 i prové del Múrcia, l'argentí Federico Aguiar, que actua de 8, i Tornike Goglidze, un tercera línia georgià. Amb tot, hi ha una cosa que encara destaca més el tècnic i és “el retorn de saba de joves que estava jugant i estudiant fora i ara tornen al país”. Entre ells hi ha Adrià Calvó, Pep Arasanz i Louis Bourelly. A més, també han tornat després d’un temps apartats per lesió Benjamin Taurinyà i Toni Moreno, que no podrà ser-hi al debut d’avui.

tracking