Eleccions a la presidència de la Federació andorrana de futbol

Fèlix Àlvarez, president

La candidatura, que compta amb membres de l’antiga junta, guanya per un contundent 21 a 6 la de Carles Riba

Fèlix Àlvarez, presidentA. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment no hi va haver sorpresa. Fèlix Àlvarez és el nou president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) després de gua­-nyar ahir les eleccions de manera contundent davant Carles Riba. Dels 29 vots que hi havia en joc (25 dels clubs, dos dels àrbitres i dos més dels entrenadors) la seva llista en va obtenir 21 pels 6 de Riba. Els altres dos vots van ser un en blanc i l’altre nul, que segons va indicar el candidat que no va sortir escollit van ser els dels àrbitres. D’aquesta manera, la llista que té un toc continuista, malgrat que Àlvarez vol evitar aquesta etiqueta, agafarà les regnes de l’entitat després d’un moment convuls amb l’esclat de l’operació Cautxú. Els membres que la conformen són els vicepresidents Alfonso Martín (també membre de l’anterior junta) i Ricard Tolosa, el tresorer Josep Antoni Combarros i els vocals Josep Izquierdo, Anna Pazos, Joan Foix i Marc Rodríguez.

Fèlix Àlvarez, visiblement satisfet, va comentar que “esperem no decebre ningú. Hem estat aquests dies parlant amb molts de vosaltres [adreçant-se als clubs] i intentarem aplicar tot el que ens heu transmès”. El nou president va insistir que “volem ser el màxim de transparents possible i, sobretot, volem que des dels clubs ens ajudeu per anar de la mà per tal que la federació millori la seva imatge”. Àlvarez, però, va incidir que “han de canviar algunes coses, altres les trobem bé i es mantindran. Lògicament intentarem corregir els defectes que hem pogut detectar aquests dies”. Pel que fa al resultat final de la votació va comentar que “semblava que hi hauria una mica més d'equilibri, però al final ha estat a favor nostre. El que es tracta ara és de treballar, aterrar a la federació per veure tot el funcionament i veure la logística que té per veure on podem millorar”. El nou mandatari de la FAF segueix espolsant-se el terme continuista. “És una etiqueta que ens han acusat. És complicat treure aquesta imatge. Pel meu coneixement pel poc temps que he estat a la federació, hi ha paràmetres marcats per la UEFA i la FIFA i tampoc podem fer algunes mesures que no es poden aplicar. M’agradaria treure l’etiqueta de continuisme, però indirectament s’ha de respectar perquè hi ha gent dins de la federació que es mereix tot el respecte. La feina s’està fent bé i continuar en aquesta tasca i millorar la resta.” Finalment, una de les incògnites que queden ara en suspens és saber quin paper jugarà la nova junta de la FAF en l’operació Cautxú. Àlvarez va explicar que l’ens “es va personar a la causa i ara serà més de cautela. Han sortit notícies enfocades a desestabilitzar les eleccions”. “Ara, va afegir, jo deixaria treballar la justícia i veure cap a on van aquests temes. Veurem si aquestes hipotètiques demandes que s’han posat tenen algun fonament o no. És molt precipitat. Veurem si tot queda en res o surt alguna cosa.”

Riba, “contrariat”

L’altre candidat, Carles Riba, va assegurar no estar decebut pel resultat, però sí “contrariat”. “Si he de ser sincer esperava aconseguir tres o quatre vots més. Hem intentat transmetre el que volíem fer i treballar pel bé del futbol i ser transparents”, va exposar. Riba va reconèixer que “guanyar ja sabíem que era molt complicat. Era, pràcticament, un miracle”. Pel que fa al rebuig de l’etiqueta de contuinuista de Fèlix Àlvarez, va comentar que “cadascú tria la gent que vol. Jo vaig decidir fer una candidatura on no hi hagués cap persona lligada a cap club, i si hagués estat a l’altre bàndol potser no hauria inclòs cap persona de la junta anterior. Això sí, el que queda clar és que per a ells ha estat un encert incloure gent de la junta sortint perquè el resultat final de les votacions així ho ha indicat”. Riba, finalment, va estendre la mà al nou president: “Si puc ajudar en alguna cosa pot comptar amb mi.”

tracking