El MoraBanc no llueix però serà a la final

Els tricolors derroten el Manresa en un matx d’imprecisions i defensaran el títol de Lliga Catalana

El MoraBanc no llueix però serà a la finalM. A. CHAZO / FCBQ

El MoraBanc Andorra podrà defensar el títol de campió de la Lliga Catalana ACB i disputarà demà la final després d’imposar-se ahir al Baxi Manresa per 67 a 64 a la semifinal disputada al Palau Olímpic de Badalona. El matx, força típic de pretemporada, va estar ple d’imprecisions i errades per part de tots dos equips, però el conjunt tricolor va mostrar-se força més sòlid que el seu rival al tram final del matx i va poder certificar la victòria.

Els homes d’Ibon Navarro van començar amb un punt millor que els rivals i van obtenir unes primeres diferències que no van durar gaire, ja que el BAXI Manresa va capgirar el marcador just al tram final del primer quart. Però llavors va aparèixer Tyson Pérez, que amb quatre punts de manera consecutiva va deixar el marcador en un escarransit 13 a 12 just al final del primer dels períodes. El desencert va seguir al segon quart per part de tots dos equips, que van abusar especialment del tir de triple, però amb un inici millor del conjunt català, tot i que el marcador reflectia un 32 a 31 favorable als del Principat abans del pas pels vestidors.

A la represa van veure’s els pitjors minuts del MoraBanc sobre la pista, amb pèrdues de pilota, males decisions de tir i desencert (el percentatge de tirs de camp va arribar a ser de l’11 per cent), i això va aprofitar-ho el Manresa per obtenir una renda de sis punts liderat per Jordan Davis, que va acabar el matx com a màxim anotador amb 19 punts.

I si a l’inici del tercer quart van ser els pitjors minuts tricolors, al començament de l’últim període va ser el Manresa qui va tenir els pitjors moments de joc sobre la pista, ajudat, això sí, per un punt més d’intensitat defensiva del MoraBanc Andorra, que va ofegar l’atac manresà. Un 8 a 0 de parcial tricolor de sortida als deu últims minuts va decantar el matx per als d’Ibon Navarro, que després van saber aguantar l’embranzida final del conjunt català, que fins i tot va tenir dos triples per enviar el partit a la pròrroga però que no van acabar entrant.

EL VESTIDOR

“PARTIT TÍPIC DE PRETEMPORADA”

Ibon Navarro. L’entrenador del morabanc andorra va assegurar que “ha estat un partit típic de pretemporada amb moltes errades i percentatges molt baixos”, i va afegir que “hem d’adonar-nos que això pot passar durant la pretemporada, i hem de veure que si defensem com avui i fem la nostra feina sempre competirem encara que no juguem bé, hem de creure i treballar”. De la seva banda, Nacho Llovet va declarar que “les defenses s’han imposat als atacs”.

EL SÈNIOR B EMPATA CONTRA EL VIC A L'ANADA DE LA LLIGA CATALANA EBA

El MoraBanc Andorra B va empatar 61 a 61 contra el CB Vic al partit corresponent a la Lliga Catalana EBA. El matx va disputar-se a Sant Julià de Vilatorta i com que aquesta competició té format d’anada i tornada a l’eliminatòria prèvia l’empat estava permès en aquest partit. La tornada es disputarà diumenge a partir de les 12.30 hores al pavelló Joan Alay i si els homes de Xavi Luque gua­-nyen es classificaran per als quarts de final, programats per a l’1 de novembre. En cas de superar aquesta eliminatòria accediran a la final de quatre de la competició.