Victòria de prestigi (69-71)

Un MoraBanc Andorra de gran intensitat suma el segon triomf de la pretemporada i perfila la seva personalitat

Victòria de prestigi ( 69-71)MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha partits que no entenen d’assajos i que rebutgen l’etiqueta de preparació. A la pretemporada, un equip treballa per afilar-se, per agafar automatismes i per perfilar la seva filosofia. Interioritzada aquesta premissa, un enfrontament amb el Barça, amb aquest grup temible i, probablement, una de les millors plantilles d’Europa, sempre suposa una dosi extra d’excitació. L’habitual amistós a Sant Julià de Vilatorta ha permès enguany afrontar un repte premium per veure l’estat del nou MoraBanc Andorra quan falten vint dies per enarborar la bandera verda a la lliga Endesa. Temps suficient per acabar d’empastar un grup que ja té el full de ruta i la seva personalitat ben marcades.

Etiquetes:

Al bàndol blaugrana, Pesic no va allistar Pangos, Oriola, Ribas, Heurtel i Claver, tots ells disputant el Mundial de la Xina, però no semblava un aspecte cabdal per no tenir motius d’empatxar-se de confiança. Va sortir el cinc tricolor disposat a no atendre a galons. Una sortida de 5 a 16 amb quatre triples consecutius i fent mal al Barça va ser la millor carta de presentació del MoraBanc Andorra. Amb una pressió asfixiant i una bona intensitat defensiva, l’equip va recrear una posada en escena per llepar-se els dits. Encertats en el tir exterior, els tricolors van mantenir un ritme molt alt –tenint en compte que està en ple procés de preparació– i que només es va entelar amb un parcial de 17 a 4 per als blaugrana i cinc minuts de negació davant l’anella dels de Navarro. Ofegat el MoraBanc al segon quart, no va trobar l’eficàcia des de fora que havia exhibit a la primera mànega. Els de Pesic van aprofitar l’avinentesa per descomptar i per anotar-se l’únic parcial guanyador del partit (17-9) i arribar a l’interludi amb un 31 a 29 a favor.

A la tercera mànega va tornar la versió més inspirada i convincent de l’equip tricolor. Un parcial de 5 a 14 de sortida permetia al MoraBanc capgirar la situació i sotmetre els blaugrana, que intentaven despertar des de la velocitat. Algunes imprecisions, lògiques en un partit disputat la primera setmana de setembre, van corregir el marcador al tram final, just abans que el MoraBanc es permetés tornar a obrir escletxa amb una exhibició anotadora. Una mànega en què els tricolors van aconseguir 28 punts, pràcticament el mateix guarisme que als dos quarts anteriors i que deixaven un convincent 49 a 57. El dar­rer quart va igualar les forces, amb desconnexions i errades per les dues bandes, tot i que el MoraBanc sí que es va mostrar més rodat i es va abocar a un final ajustat. La balança es va decantar pel costat andorrà i els d’Ibon Navarro van sumar el segon triomf de pretemporada (69-71). Els entrenadors no acostumen a fer gaire cas del resultat dels partits de pretemporada, però un assaig contra el Barça no el regala ningú. I una victòria d’aquest prestigi, benvinguda sigui.

Jeremy Senglin va ser el màxim anotador del MoraBanc Andorra amb 12 punts i Tyson Pérez el més valorat amb 12 punts, 4 rebots defensius i dues assistències. Ara, a l’horitzó, la semifinal de la Lliga Catalana davant el BAXI Manresa dilluns vinent.

PRESENTADA LA 40A LLIGA CATALANA A BARCELONA

La 40a edició de la Lliga Catalana de bàsquet va ser presentada oficialment ahir a Barcelona amb la presència del president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs. El pavelló Olímpic de Badalona serà l’escenari, dilluns 9 i dimecres 11, de la competició on els andor­rans, vigents campions, jugaran davant el BAXI Manresa en la primera semifinal. L’altra enfrontarà Joventut i Barça.

tracking