Bàsquet

Recuperat i ambiciós

El MoraBanc Andorra va presentar ahir l’última incorporació, el pivot Dejan Musli

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va tancar ahir la ronda de presentacions dels vuit fitxatges que ha fet de cara a aquesta temporada amb Dejan Musli, un pivot que ja havia estat a l’agenda del club anteriorment, especialment l’estiu del 2017 quan jugava a l’Unicaja i Shermadini va anar a l’equip malagueny, i que ha pogut venir dos estius després al Principat.

El jugador serbi, de 2,13 metres i 28 anys, ha signat per una temporada i arribarà al conjunt tricolor després d’un any complicat, ja que primer no va poder signar amb el Tianjin Gold Lions de la màxima competició xinesa, i després només va jugar dos partits a l’Hebei Xianglan de la segona divisió del país asiàtic. Però, segons va confessar ahir Musli, tot això ja queda enrere, i va assegurar que “sí, va ser un any difícil, però no hi penso gaire. Ara només penso a preparar-me i entrenar-me bé tant jo com l’equip”, i va afegir que “tot està bé ara”. A més, va confessar què li ha demanat el tècnic Ibon Navarro: “M’ha dit que el primer mes o dos mesos no tingui pressió, i que després d’aquest any vagi pas a pas com a jugador per tornar al meu nivell de joc”. En aquest sentit, el director general del club, Francesc Solana, va declarar que “està bé, seguint el ritme habitual de la pretemporada, i gairebé no es nota el mal que va patir l’any passat”.

Sobre el que pot aportar ell mateix, Musli va assegurar que “puc ajudar en moltes coses, com en el rebot, passada o pick and roll”, i va destacar que “ens podem complementar bé”, en referència al que és cridat a ser el jugador franquícia de l’equip i també pivot titular, Moussa Diagne. Solana, de la seva banda, va explicar que “ens dona una capacitat de joc que no tenen molts jugadors, i la passada és una gran virtut, a més, farà una parella de gran nivell amb el Moussa”, i va reiterar que “ens dona un altre registre en el joc interior i una gran visió de joc”.

Musli ja havia coincidit amb Ibon Navarro a Manresa la temporada 2015-2016, en un curs que va significar la seva explosió amb uns espectaculars números de 14 punts, 8 rebots i 20 de valoració que li van valer el fitxatge per l’Unicaja de Màlaga. Sobre si al MoraBanc es podrà veure un Musli similar al de Manresa, el serbi va assenyalar que “no és la mateixa situació, ja que és un equip diferent i aquest any tindrem dos partits per setmana, així que tindrem una feina més dura que llavors”.

Preguntat sobre els motius per venir al Principat, el pivot va declarar que “les altres vegades tenia contracte amb un altre equip, i ara estava lliure i vaig parlar amb l’Ibon perquè tenim bona relació, i amb altra gent del club, i em va convèncer el projecte perquè aquest és un bon lloc per jugar i per guanyar partits”. A més, va mostrar-se ambiciós dient que “m’agrada tot [en referència a la Copa del Rei i els play-offs] i jo gaudeixo molt quan jugo aquesta lliga i això és el que és important per a mi”, i per últim va afegir que “tenim un equip amb bona gent i crec que això és molt important per a una temporada que és molt llarga amb quasi 10 mesos junts, també són molt bons jugadors i hem d’anar pas a pas”.

Més enllà de Musli, Solana també va valorar com queda la plantilla: “Hem canviat una mica el perfil de l’equip i una mica del que volem jugar però sense sortir de la idea i identitat com a club que ens ha costat crear durant els últims anys.”

L’equip segueix entrenant-se

Paral·lelament a les presentacions, l’equip segueix posant-se a punt i ahir va tornar a exercitar-se a un mes just de l’inici de la Lliga Endesa a la pista del València Basket. Abans, però, els tricolors disputaran el primer partit del curs divendres a les 20.30 hores contra el Manresa a Encamp.

Recuperat i ambiciós

tracking