Cursa contrarellotge

Carles Riba serà el candidat de la llista opositora i treballa per reunir els cinc avals necessaris abans de demà a la tarda

Cursa contrarellotgeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació de la Federació Andorrana de Futbol enceta una setmana clau, ja que demà, a les 15.00 hores, acaba el termini per presentar candidatures de cara a les eleccions a la presidència de la FAF, que estan convocades per al proper 12 de setembre. Hi ha dues candidatures que optaran a dirigir l’ens federatiu: una de continuista amb l’exjugador Fèlix Álvarez com a presidenciable, i una altra que lidera Carles Riba, exseleccionador nacional i exentrenador de futbol sala.

Etiquetes:

Actualment té avantatge la llista continuista, que més enllà de Fèlix Álvarez, té com a home fort Alfonso Martín, que serà el vicepresident de la FAF si acaba guanyant aquesta candidatura, atès que ja han reunit més dels cinc avals de clubs afiliats a la federació que són necessaris perquè la candidatura sigui proclamada de manera oficial per la junta electoral. A més d’Álvarez i Martín, els altres noms que formen la candidatura són Marc Rodríguez, Joan Foix, Ricard Tolosa i Ana Pazos.

A l’altra banda hi ha la candidatura opositora, que finalment serà encapçalada per Carles Riba. L’exseleccionador nacional de futbol sala portava temps treballant en aquesta llista, i tot i que la seva primera intenció no era ser la cara visible, sí que serà finalment el candidat a causa de “motius personals, laborals o de salut” d’altres persones que s’havien sondejat per ser presidenciables.

Dins d’aquesta llista també hi ha l’expresident de l’FC Andorra, Denis García, el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, Xavier Bové, David Férriz, Laura Mas i Josep Maria Cornella.

En declaracions al Diari, Carles Riba va explicar que “som una candidatura neutral, sense ningú o quasi ningú que estigui lligat a un club, i només som persones a qui ens agrada el futbol, gent coneguda i empresaris que creiem que cal un canvi”, i va afegir que “la llista ja la tenim feta i preparada des de fa temps, i només faltava tancar alguns noms i veure qui acabava com a candidat, i ahir [dimarts] a la nit vam acabar d’enllestir-ho tot i preparar la documentació”.

Des de la candidatura són conscients que no són els favorits, i fins i tot caldrà veure que finalment es pugui constituir oficialment la llista, ja que fins a la jornada d’ahir tenien tres avals dels cinc que són necessaris, tot i que Riba va mostrar-se confiat a poder aconseguir els restants. Això sí, va ser crític amb algun dels clubs i va manifestar que “hi ha molts cubs que volen un canvi però a l’hora de la veritat tenen por. Si de veritat volen un canvi, hem de tenir els valors per fer-lo”, i va assegurar que “nosaltres hem parlat amb tots els clubs per conèixer la seva visió, fins i tot amb els que han donat els avals a l’altra candidatura”.

Tot i tenir-ho tot en contra, l’exseleccionador de futbol sala es mostra optimista, i va declarar que “l’altra candidatura ja tenia els avals i tenen molt a favor, però som una candidatura ferma i forta, i volem anar pas a pas, primer a intentar tenir tots els avals, i després a intentar guanyar les eleccions”. Per últim, Riba va cloure que “nosaltres creiem que fa falta un canvi a la federació, i encara que costi, ho intentarem. Al final decidiran els clubs, però que per nosaltres no sigui”.

Un dels membres forts d’aquesta candidatura, Josep Maria Cabanes, va assegurar ahir que “la nostra prioritat són els infants, des del primer fins a l’últim, que tinguin un lloc per entrenar-se i un bon entrenador”, i va destacar que “a nivell nacional hi ha moltes coses a reorganitzar, i a nivell internacional hem de donar una imatge com l’hem de donar i com és Andorra”. A més, va avançar que “m’apassiona la idea que un dia Andorra pugui ser un país d’acollida de seleccions que venen a fer una estada d’estiu, primavera o del que sigui”.

El partit ja va començar fa temps, i demà a la tarda es tancarà la primera meitat d’aquestes eleccions. Si totes dues candidatures reuneixen els cinc avals, la segona meitat queda reservada per al dia 12 de setembre, quan es posaran en joc els 29 vots (25 de clubs i quatre d’entrenadors i àrbitres) per acabar escollint el nou president de la federació.

Cursa contrarellotge

tracking