reportatge

Piqué genera 'pique'

L’ascens de l’FC Andorra ha suscitat reaccions de tot tipus a la xarxa i al carrer. La més propera, la del seleccionador nacional, Koldo Álvarez de Eulate, que valora positivament la situació. Santi Ballesté, per part seva, sosté que l’amistat amb Rubiales “va més enllà”

Piqué genera 'pique'TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ascens del Futbol Club Andorra a Segona Divisió B ha vingut acompanyat de reaccions per a tots els gustos. La xarxa va ser la primera a inundar-se de piulades i, durant el dia d’ahir, la notícia es va convertir en trending topic a Espanya. Des dels que comparen el projecte de Gerard Piqué amb el que ha impulsat el president del Reial Madrid, Florentino Pérez amb el futbol femení, fins als que troben la decisió del central del Barça i de la Federació Espanyola de Futbol completament normal.

Ballesté apunta a Rubiales

Un dels homes que més aviat va deixar clar que intuïa la decisió de la Federació Espanyola de Futbol, és Santi Ballesté. El president del CE l’Hospitalet subratlla que “no tinc absolutament res contra l’Andorra, però està clar que si no hi fos Piqué, no hi hauria hagut aquest rebombori”. En aquest sentit, el dirigent del club barceloní va disparar amb bala contra la Federació Espanyola i Rubiales: “És obvi que l’amistat de Piqué amb Rubiales va més enllà”, declarava al Diari.

Reiterant conceptes que ha estat defensant des que va començar el serial, Ballesté es demanava: “On són els valors com l’esforç, el sacrifici i la competitivitat que inculquem als nens? Els diners van davant de tot això?” Sempre mantenint que no és amb Gerard Piqué ni l’FC Andorra amb qui té el problema, però admet que “és sorprenent que sense haver jugat cap partit a Tercera se’ls doni la plaça, el fet de ser tan mediàtic, ha ajudat”. En aquesta direcció també es mostrava partidari que “les places s’han de guanyar esportivament. No volem que la Federació sigui una casa d’apostes i és evident que amb la plaça del Reus s’ha fet una subhasta”.

Enmig de l’enrenou i en to de broma expressava que si el seu equip i els tricolors es troben a la copa del rei, “l’únic que diré a Piqué és que visca el Barça. Jo sóc culé de tota la vida i això és el que li diré si ens trobem, al final l’Andorra és un club amic”. L’última constatació que va voler fer és que el fet de comptar amb un múscul econòmic com el que aporta el jugador, “desllueix la competició, però cadascú juga amb les cartes que té. El fet que sigui l’Andorra crea una injustícia social, si jo vull fer el mateix equip, em costa un quaranta per cent més, no és just i desmoralitza”, reblava.

El seleccionador ho veu positiu

Koldo Álvarez de Eulate és una de les veus més autoritzades del futbol andorrà i, segons ell, l’ascens del Futbol Club Andorra “és un projecte creat per créixer i sumar, tot el que sumi, benvingut sigui, a nosaltres no ens perjudica per a res”.

El seleccionador nacional també va admetre que els jugadors del Principat que militen al club, s’hauran de fer un lloc a la plantilla. De fet, l’èxit que tinguin en l’intent podria acabar sent determinant a l’hora de relacionar-se amb les convocatòries internacionals. “Està per veure, no ho podem valorar ara per ara, el temps ho dirà, ells han de treballar per guanyar-se el lloc i després ja veurem”. Koldo Álvarez de Eulate també veu amb bons ulls que els andorrans passin a treballar en una dinàmica professional. “Tots entenem que és positiu.”

El que sí que inquieta el tècnic és la deriva de la Lliga andorrana, que tal com ell mateix explica “la dinàmica de la lliga andorrana em preocupa, perquè no creix a la mateixa velocitat el nombre de jugadors andorrans que la lliga, que és evident que està creixent més ràpid”.

El Zamora no va arribar a temps

Un argument que es va girar en contra dels detractors de la decisió de la Federació Espanyola és que el Zamora havia de ser qui obtingués la plaça per mèrits esportius. La mateixa entitat va admetre en un comunicat que “els 450.000 no van arribar a temps al compte de la Federació Espanyola per un error”. Així, els únics que podien optar a la plaça eren l’FC Andorra i l’Inter City d’Alacant.

tracking