Shurna, al Gran Canària

L’aler-pivot ha acceptat l’oferta del club insular, tot i que el MoraBanc volia que seguís, però el jugador ha preferit canviar d’aires

Shurna, al Gran CanàriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

John Shurna no continuarà defensant els colors del MoraBanc Andorra, ja que, segons ha pogut saber el Diari, ha acceptat l’oferta que li havia fet l’Herbalife Gran Canària. D’aquesta manera, l’aler-pivot es desvincularà definitivament de l’entitat tricolor, tot i que el club li havia fet una proposta de renovació per una temporada, que no ha interessat al jugador.

Etiquetes:

Shurna va començar la temporada passada sent una garantia en els esquemes ofensius d’Ibon Navarro i, de fet, va allargar la seva fiabilitat fins ben entrat el curs, però una sèrie de partits més fluixos cap al final de curs van fer baixar un xic els seus guarismes a la pista. El d’Illinois va tancar l’exercici acreditant 9 punts i 3 rebots de mitjana per enfrontament a la lliga Endesa. En la seva gran especialitat, el llançament exterior, va cloure la temporada amb una efectivitat del quaranta per cent, fet que, sens dubte, ha estat decisiu a l’hora de despertar l’interès de diversos equips.

Un rodamon a l'ACB

Shurna diu adéu al MoraBanc Andorra després de dues temporades al Principat i, la de Gran Canària, serà, ni més ni menys que la seva quarta experiència a la màxima categoria del bàsquet espanyol. Abans d’anar a parar al quadre groc, Shurna va militar a les files del Joventut de Badalona, on es va donar a conèixer; a les del València Basket i finalment, va arribar a Andorra, procedent del Cedevita Zagreb. El seu millor partit l’any passat el va fer a la pista del Baskonia, on va firmar 23 punts.

Retrobament amb Burjanadze

El Gran Canària ha completat la seva posició de quatre amb dos jugadors amb història al Principat. A més de John Shurna, que ja fa dies que va fer oficial la seva arribada a l’equip de Fotis Katsikaris, és Beqa Burjanadze, que la temporada passada va abandonar el MoraBanc per jugar al GBC de Sant Sebastià.

Sense Eurocup

El peatge que haurà de pagar el nord-americà és que la temporada que arriba, no jugarà competició europea. El Gran Canària va quallar un mal curs a nivell de resultats i no s’ha guanyat el dret de competir a l’Eurocup. Cal destacar que l’any passat sí que ho va fer a l’Eurolliga. D’aquesta manera, Shurna interromprà la seva carrera continental on venia amb una fitxa que encara era millor que a la competició domèstica. El d’Illinois es va enfilar fins al cinquanta per cent d’efectivitat des dels 6,75 i, a més, va arribar als deu punts per partit. Pel que fa a l’aspecte rebotejador, va superar lleugerament els tres per enfrontament, per valorar gairebé onze crèdits per duel. Shurna va ser una peça clau al Top-16, on va aconseguir enfilar-se fins als 21 de valoració contra el Cedevita i el Zenit de Sant Petesburg.

SY I PÉREZ SÓN ELS SUBSTITUTS PREFERITS

La marxa de Shurna ha obligat el MoraBanc Andorra a repensar lleugerament com reforçar la posició de quatre. Tyson Pérez és un dels candidats preferits per aterrar a l’equip i, ara, s’hi ha afegit el nom de Bandja Sy. Un no és exloent de l’altre, tot el contrari, si ve fins fa ben poc, es buscava el perfil d’un jugador que fos un aler-pivot pur, ara, s’hi ha afegit la necessitat de firmar un altre home en aquest lloc, que sigui més versàtil i fins i tot pugui donar relleu a algun dels tresos en algun moment donat. Sy compleix a la perfecció aquesta premisa. El jugador francès, a més, és un home amb experiència europea ja que la temporada passada era jugador del Partizan de Belgrad, té 28 anys i mesura dos metres i cinc centímetres. Amb tot, els de Tyson Pérez i Bandja Sy no són els únics noms que figuren a la llista i, pel cap baix, n’hi hauria dos o tres més. Si finalment es produeixen les dues incorporacions, el joc interior andorrà tindria una forma realment atractiva, ja que a la renovació de Moussa Diagne i l’arribada de Dejan Musli per reforçar el pivot, cal afegir la figura de Nacho Llovet, un home capaç de combinar els dos rols i fer-ho amb garanties. El club hauria de tancar el nom dels escollits en els propers dies, ja que el mercat d’enguany s’està movent molt i molt de pressa.

tracking