Piqué entrega l'aval per a la plaça de Segona B

L’FC Andorra formalitza el requisit econòmic per aconseguir la plaça de Segona B vacant, que la federació adjudicarà dilluns

Piqué entrega l'aval per a la plaça de Segona BFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Futbol Club Andorra és molt a prop de convertir-se en equip de Segona divisió B, adquirint la plaça que va deixar vacant el Reus al descendir administrativament. De fet, l’entitat que presideix Gerard Piqué ja hauria fet efectiu l’aval per garantir el pagament dels 452.022 euros que val aquesta plaça. El termini per fer-lo acaba avui a les dotze de la nit i la federació espanyola ha de comunicar la decisió final aquest dilluns vinent.

Des del club, oficialment, opten pel silenci. Jaume Nogués va ser taxatiu a l’hora de parlar-ne: “No hi ha res confirmat i no farem declaracions.” El director esportiu tricolor, a més, va afegir que “a mi no em paguen per mentir ni desmentir notícies que surten publicades, en el seu moment ja comunicarem el que sigui”, va sentenciar.

Els altres candidats

Els altres clubs que també estan interessats a obtenir la plaça són el Jaén, l’Alcobendas, el Linares, el Zamora i l’Inter City valencià. Cap d’aquests és de la competició territorial catalana, de la qual sí que és considerat l’FC Andorra. Aquest fet és especialment significatiu ja que, com que és l’únic que pertany a Catalunya, partiria amb avantatge per quedar-se amb la vacant. L’última entitat esportiva catalana que es postulava com a candidata per aconseguir la plaça era el Peralada, però s’ha tirat enrere: “No comprarem la plaça, no hi estem interessats”, garantia el seu president, Nitus Santos, al mateix temps que trobava “lògic que es vulguin saltar un any a Tercera si tenen els diners per fer-ho i la seva aspiració és acabar jugant a Segona A”.

Qui es va mostrar molt crític amb la decisió del club del Principat és Santi Ballesté, president del CE l’Hospitalet. El seu equip era el millor posicionat, si es tenen en compte els mèrits esportius, però la manca de potencial econòmic els va obligar a esperar que la plaça no tingués cap cost. Ballesté va deixar palès que “diuen que promouen valors com l’esforç, la constància, el treball i el sacrifici i després ho tapen amb diners, no té cap sentit”. A més, va disparar amb bala contra la federació espanyola, subratllant que “diuen que no és una subhasta però ho és, si no, no seria una qüestió de diners, sinó de mèrits esportius”. En aquest sentit va concloure dient que si l’Hospitalet es quedés amb la plaça, “seria el més coherent, el més lògic i el més just”. En qualsevol cas, el club barceloní té molt poques opcions d’aconseguir-ho.

A nivell esportiu, el que parteix amb millor cartell és el Zamora, que va quedar campió del seu grup a tercera, però la federació prioritzarà, segons tot indica, l’aspecte territorial. No obstant, hi ha un altre element en joc i que podria influir-hi en contra. El fet que l’FC Andorra no hagi jugat la campanya passada a Tercera.

Adequació d'instal·lacions

Un dels factors als quals haurà de fer front el club de Gerard Piqué és l’adequació de les instal·lacions de Prada de Moles, ja que la normativa diu que un camp de Segona B ha de tenir una capacitat mínima de 6.000 persones i, ara per ara, no hi és. En aquesta direcció, l’FC Andorra i el Comú d’Encamp van formalitzar el conveni que dona dret als tricolors a utilitzar les instal·lacions encampadanes els propers quatre anys, però és evident que per poder competir a Segona B, si es confirma, s’haurien d’adequar a la lliga.

L'EQUIP TORNA ALS ENTRENAMENTS EL DIA 29

La plantilla del Futbol Club Andorra comença a preparar el curs 2019-2020 el dia 29 de juliol, però a hores d’ara, encara no sap en quina categoria competirà. La confecció final de la plantilla també es veurà directament afectada per la decisió final de la federació espanyola, ja que, tot i que s’han presentat cinc cares noves per al projecte del curs vinent, en cas de confirmar-se que l’equip competirà a Segona divisió B, caldrà que se segueixi reforçant per poder arrencar amb garanties.

tracking