El Vall Banc continua viu a l'Europa League

El Vall Banc Santa Coloma va treure un valuós empat a l’Estadi Comunal davant l’Astana i es presenta al partit de tornada amb possibilitats de passar de ronda

El Vall Banc continua viu a l'Europa LeagueFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Vall Banc Santa Coloma segueix somiant amb passar a la propera ronda de l’Europa League després d’empatar a zero amb l’FC Astana. El quadre asiàtic també ve de quedar eliminat a la prèvia de la Champions i tot i que sobre el paper és més potent, ahir no van poder tombar la muralla local. El partit de tornada serà el que definirà qui dels dos segueix viu i, tot i que el repte és majúscul, la primera part de la feina ja està feta. El resultat d’ahir permet a l’FC Santa Coloma presentar-se al partit de tornada sabent que van deixar la seva porteria a zero i que, dijous vinent, els val qualsevol empat amb gols per eliminar l’Astana.

Etiquetes:

Els andorrans van sortir molt valents i a jugar de tu a tu a un equip que arribava com a favorit clar. Tot i cedir-li la possessió, els de Marc Rodríguez tenien molt clar el guió de partit, sabien que no podien pensar més enllà dels primers quaranta-cinc minuts, però que havien de demostrar que també tenien pólvora per cremar. Els compassos inicials del duel van ser la millor mostra d’això. Poc després d’haver-se superat el quart d’hora de joc, van aparèixer els primers fruits i Enric Pi va rematar alta una volea que li havia servit amb el pit Nájera. Aquest mateix va ser l’encarregat de recuperar una pilota al mig del camp, que el mateix Pi va recollir i va enviar fregant el pal dret de la posteria de l’Astana pocs intsants després. La millor ocasió local la va signar Chus Sosa, que va fer lluir Eric amb un xut que anava directament a l’escaire.

Tants avisos van fer despertar els del Kazakhstan, que a prop de la mitja hora de joc van fregar el gol a la sortida d’un córner. Logvinenko va rematar a plaer i va estavellar la pilota al travesser de la porteria andorrana. Aquest va ser el primer avís visitant i el segon, va tenir el mateix punt de partida: la cantonada. Aleshores, la pissarra va enviar la pilota a la frontal i Sirgurjonsson va obligar Eloy Casals a estirar-se completament per evitar que la pilota acabés a la xarxa. A la banqueta colomenca es començava a desitjar el xiulet que enviés el matx als vestidors i permetés als del Principat començar a pensar en una segona meitat que no haurien merescut començar amb el marcador en contra.

Amb aquest escenari es va arribar al descans, que va servir al Vall Banc per agafar aire i superar els dos ensurts que havia tingut. La represa va començar igual que ho havia fet el duel i els colomencs van tenir una doble ocasió abans dels cinc minuts. Primer va ser en una pilota morta, que ningú va encertar a rematar i posteriorment, en una centrada de Chus Sosa, que va connectar amb Enric Pi, però el xut d’aquest, va ser massa tou i va acabar a les mans del porter.

Marc Rodríguez va decidir, llavors, intervenir en el partit per refrescar les cames dels seus i per mirar de canviar un xic el ritme posant una marxa més. Pi va enfilar el camí de la banqueta visiblement cansat i Jordi Aláez va entrar en el seu lloc.

L’Astana havia de tornar a despertar i ho va fer de la mà de Tomasov, que, en una entrada per banda, va acabar xutant a porta sense complicar-li gaire la vida a Eloy. El proper a posar-lo a prova va ser Mubele, que acabava de sortir al camp en substitució de Sigurjonsson.

El tram final del matx va tenir tot el que no havien tingut els minuts previs. Moi San Nicolás i Maevski van arribar a les mans en una acció que es va resoldre amb una groga per cap, Tomasov va tornar a treure l’esquerra per convidar Eloy a la foto i Chus Sosa va tenir forces per recuperar una pilota, cavalcar i xutar desviat amb la cama dreta.

Fos com fos, el resultat final és una recompensa que fins i tot va ser poca en algun moment. Kazakhstan decidirà si el somi del Vall Banc es fa realitat.

L'ASSEMBLEA DE LA FAF SE CELEBRA AVUI

La Federació Andorrana de Futbol celebra, avui, l’assemblea general extraordinària. Està convocada a les 20 h i el segon torn, a les 20.30 hores. L’únic punt de l’ordre del dia d’aquesta serà la data de la convocatòria d’eleccions. Un cop es defineixi es podrà començar a dibuixar el possible calendari d’inici de les competicions que depenen de l’en , tot i que serà la junta que surti elegida la que s’haurà d’encarregar d’elaborar-lo, presentar-lo i fer-lo oficial.

El Vall Banc continua viu a l'Europa League

tracking