L'ascens de l'FC Andorra a Segona B és quasi impossible

La RFEF taxa la plaça del Reus en 452.022 euros i L’Hospitalet, amb preferència, no la vol pagar

Gerard PiquéFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El serial de l’estiu sobre la plaça vacant de Segona B (després del descens administratiu del Reus) va viure ahir un nou capítol amb la taxació de 452.022 euros per part de la Reial Federació Espanyola de Futbol. En cas de no rebre ofertes després de tres dies, el cost passarà a ser de 266.011 euros, si dos dies després tampoc no n’hi ha cap, el preu serà de 113.005 euros, i si aquesta tercera ronda tampoc tingués cap club interessat, la plaça seria gratis per a L’Hospitalet, el club amb preferència esportiva per complir la vacant. A més, l’ens federatiu va remetre’s a l’article 194 del seu reglament general per tal d’establir les prioritats dels clubs per obtenir aquesta vacant.

Aquí apareixen els dubtes sobre si l’FC Andorra podria obtenir o no aquesta plaça, ja que l’epígraf A d’aquest article per cobrir les vacants a Segona B parla de “l’equip de Tercera Divisió de la mateixa federació d’àmbit autonòmic a què pertanyi l’equip descendit per impagament”, mentre que el C parla de “la resta d’equips de Tercera Divisió”. La imprecissió rau en el fet que a cap part de l’article específica la temporada en què el club en qüestió havia d’estar a Tercera, així, fonts de la federació catalana han explicat al Diari que l’FC Andorra no podria optar a la plaça perquè l’article es refereix a equips que haguessin jugat l’any passat a Tercera (els tricolors ho van fer a Primera Catalana), mentre que des de la federació espanyola no han sabut aclarir aquesta normativa.

En un primer moment, l’FC Andorra no estava interessat en aquesta plaça, però a la reunió de dijous passat entre Gerard Piqué i membres de l’executiu, el propietari del club va exposar la possibilitat d’optar-hi. De fet, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va manifestar ahir que “aquell mateix dia o el dia abans [de la reunió] va sorgir la possibilitat, no era la línia de treball amb què havien encarat la pretemporada”.

Mentrestant, el club que té la preferència esportiva per omplir aquesta vacant, el CE L’Hospitalet, va fer ahir una roda de premsa per mostrar-se contrari que la plaça es pugui subhastar, i va reclamar també el dret a quedar-se el lloc del Reus a Segona B pels seus mèrits esportius. En aquest sentit, el president del CE L’Hospitalet, Santi Ballesté va mostrar-se contundent i va exigir a la federació que “abandonin aquesta subhasta de mercat persa i que doni la plaça a qui ho mereix per mèrits esportius, que en aquest moment som nosaltres”. A més, el directiu riberenc va fer una crida “a tots els clubs d’Espanya i també d’Andorra [en clara al·lusió a l’FC Andorra] perquè ningú pagui i acabi quedant desert”. Ballesté va explicar que “el recorregut jurídic el farem tot, i sortirem al carrer si fa falta”, i fins i tot va desvelar que impulsaria una campanya al lloc web change.org al llarg d’aquesta setmana “que vagi més enllà d’aquest ascens i modifiqui i fagi transparents els mecanismes d’ascens d’ara en endavant”.

Però la demanda de L’Hospitalet té poques esperances de prosperar ja que, de moment, ja hi ha dos clubs que han manifestat el seu interès per comprar la plaça, el Zamora i l’Alcobendas Sport. A més, entitats com el Linares faran una assemblea amb els seus socis per veure si també opten a la vacant, i encara s’està a l’espera de conèixer que fan filials com el del Mallorca.

Propostes per a l’estadi

D’altra banda, i sobre el futur estadi que haurà de fer l’FC Andorra per jugar al futbol professional, Sílvia Riva va declarar que “amb el comú d'Encamp i d’Andorra la Vella analitzarem les necessitats que puguin tenir i les propostes que ja teníem com a projecte de Govern per veure si hi ha un encaix i en quins termes podria ser”.

L'ascens de l'FC Andorra a Segona B és quasi impossible

L'ascens de l'FC Andorra a Segona B és quasi impossible

tracking