Olimpisme

Barcelona vol Andorra als Jocs Olímpics del 2030

Gerard Figueras, secretari general de l’esport de la Generalitat, va assegurar en declaracions a mitjans espanyols, que compten amb el país per al 2030

Barcelona vol Andorra als Jocs Olímpics del 2030Agence Zoom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2030 continua mirant cap al Principat i cada vegada ho fa amb més força. En declaracions a diversos mitjans espanyols, el secretari general de l’esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, reconeixia que compten amb Andorra per realitzar-hi proves que no es puguin dur a terme en territori català per manca d’instal·lacions capacitades per acollir-les.

En aquest sentit és evident que l’esquí i els esports de neu són el centre d’aquesta iniciativa i més, després de l’èxit que va demostrar el país en les finals de la Copa del Món de Grandvalira, el mes de març passat. Organitzativament van ser una garantia i una demostració de cara al món que Andorra és un territori sobradament preparat.

CAP NOVETAT A FAE, COA NI GOVERN

Tot i les paraules de Figueras, dos dels principals implicats en aquest escenari, la Federació Andorrana d’Esquí i el Comitè Olímpic Andorrà asseguren que no tenen cap notícia de la voluntat d’incloue Andorra a la cita olímpica, igual que tampoc hi ha cap novetat a Govern sobre aqest aspecte, segons fonts properes a l’executiu.

Tot i això, el president de la FAE, Pepi Pintat destaca que només el simple fet que soni el nom del país com un possible destí és una satisfacció. “Per a nosaltres és un elogi que pensin en nosaltres.” A més subratlla que “això demostra que som un referent”. Per altra banda, el president de la federació estén la mà a Catalunya “si mai hem de col·laborar, estem disposats a fer-ho, hi ha molt bona relació”.

En el si del Comitè Olímpic Andorrà, fonts de l’entitat asseguren que “no tenim constància que això [la inclusió d’Andorra a la candidatura] sigui així”.

UNA PRIMERA REUNIÓ

Gerard Figueras va ser al Principat a principis del mes de febrer passat i ja va exposar al COA que tenia la idea de portar els Jocs Olímpics d’Hivern de 2030 a Andorra. Tot i això, des de l’organisme del país asseguren que “es va presentar com una opció, ni nosaltres vam dir que sí, ni ell ens van fer una proposta ferma”.

De fet, Figueras era a Andorra per temes totalment diferents a la candidatura i la trobada va ser purament protocolària, que va servir per tenir una primera presa de contacte entre els dos països. “No es va parlar de fer cap candidatura conjunta, simplement va ser una reunió interna amb Gerard Figueras per posar-nos en contacte”. De fet, l’objectiu principal de la trobada, sempre segons fonts del COA, va ser conèixer de primera mà els preparatius de les les finals de la Copa del Món.

A banda d’Andorra, com ja va passar amb els Jocs Olímpics de Barcelona 92, altres territoris com l’Aragó o França podrien formar part de la candidatura final de Barcelona-Pirineus. La presentació oficial es farà a la tardor d’enguany. Queda molt camí per recórrer i moltes incògnites per resoldre, de fet, la posició de Gerard Figueras ha estat la primera notícia que ha arribat a Andorra des de la seva visita de principis d’aquest any.

tracking