Nike vestirà l'FC Andorra

La coneguda multinacional nord-americana serà l’encarregada de proveir de material esportiu el club

Nike vestirà l'FC AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra treballa a dojo per introduir millores i novetats a l’entitat en un estiu que es presenta mogut. L’ascens a tercera divisió i la definició del primer pas fet en el full de ruta traçat pels rectors del club tricolor ha posat les mires en els canvis en bona part de l’estructura.

Etiquetes:

En aquest sentit, una de les novetats que ha pogut saber el Diari va en direcció de la roba esportiva. La marca que fins ara lluïa l’FC Andorra, Luanvi, no seguirà vinculada a l’entitat i, a partir de la temporada que ve, la samarreta tricolor portarà el logo de Nike. La coneguda multinacional nord-americana serà l’encarregada de proveir l’FC Andorra de material esportiu, i club i marca han arribat recentment a un acord. De fet, ja fa uns mesos que els jugadors vesteixen amb roba de la marca, en una clara indicació que el vistiplau definitiu entre les dues parts estava molt proper i bastant encaminat. En l’esmentat acord, a banda de la roba de passeig, de l’equipació del primer equip i equips de base, hi haurà material esportiu, com ara pilotes i petos d’entrenament.

L’acord entre les dues parts no ha resultat fàcil. Fa uns mesos que Puma semblava la primera opció. De fet, l’FC Andorra i la marca alemanya van començar a treballar i el club va rebre material, però amb comptagotes i en petites quantitats. Als entrenaments, la plantilla treballava sovint amb petos taronja de Puma i també es tenia la intenció que fos aquesta marca la que vestís a partir de la temporada que ve l’equip. Aquesta possibilitat, finalment, es va acabar descartant. És en aquest context quan la figura de Gerard Piqué pren rellevància en el tema. És coneguda la relació del central de l’FC Barcelona i president de Kosmos amb Nike, pràcticament, des de l’inici de la seva carrera esportiva. Piqué és una de les destacades icones de la multinacional i la seva vinculació amb l’Andorra va fer que Nike es convertís automàticament en la primera opció. Una de les dificultats que es van trobar és el fet que la samarreta de l’Andorra sigui tricolor. No és un model estandarditzat i això no facilita la feina d’una marca, que ha de fabricar un sol model expressament per al club.

Tot i això, fa un temps, i després de veure un primer prototip, l’FC Andorra ja sap com serà la nova samarreta que, si no hi ha cap canvi, té previst presentar aviat en societat. La quantitat d’anys que configuren l’acord entre Nike i l’FC Andorra no ha transcendit.

Així, l’Andorra entra en la nòmina d’equips, molts d’elit mundial, que vesteixen Nike, com l’FC Barcelona, Atlètic de Madrid i Sevilla; Chelsea, Manchester City o Tottenham, de la Premier anglesa; PSG o Mònaco, a França, Inter i Roma –Itàlia– o Boca Juniors.

EL CLUB MANTINDRÀ EL NUCLI DE LA TEMPORADA PASSADA

La plantilla de l’FC Andorra no patirà canvis gaire significatius de cara a la propera temporada. El club va anunciar ahir que la columna vertebral de l’equip que va aconseguir l’ascens a tercera divisió té garantida la continuïtat. Així, el curs vinent seguiran vestint la samarreta tricolor 16 jugadors: Ratti, Cristian Martínez, Adri Vilanova –re­novat recentment–, Àlex Sánchez, Fede Bessone, Oriol Dot, Cervós, Betriu, Riverola, Rubén Bover, Ludo, Àlex Martínez, Ricard Fernández, Ferran Tacón, Moha Keita i Ernest Forgas. Ara mateix, la direcció esportiva manté dos casos en stand by; el de Xisco Pires i el de l’argentí Andrés Jantus. El porter ha de respondre a la proposta del club i Jantus es troba de vacances al seu país. A tercera divisió, la plantilla ha de tenir obligatòriament 17 fitxes sènior i, almenys, 7 de sub-23. Aquesta confecció de fitxes és el que fa que es pugui endarrerir una mica la decisió del club al voltant de la continuïtat de Jantus. En el capítol de baixes, hi ha set jugadors confirmats que no continuaran al club la propera temporada. Són els casos de Rui Beja, el porter Víctor Silverio, Marc Ferré, Jordi Aláez, que se’n va cedit al Vall Banc Santa Coloma, Claudi Bové i Emili i Marc Pujol, que no seguiran per motius laborals.

tracking