Ciclisme

Cinc anys sent referència

La Purito Andorra celebra la cinquena edició quan ja s’ha convertit en una marxa ciclista de referència al món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enguany se celebra la cinquena edició de La Purito Andorra. La marxa ciclista arriba a aquesta xifra havent-se convertit en una referència mundial en el món del ciclisme i sent una prova completament consolidada. La mostra és que en l’edició d’aquesta temporada es tornarà a arribar als 2.700 participants i l’organització ha decidit tancar les inscripcions en aquest punt per raons de segu­retat.

La repercussió de la marxa ha fet que esportistes d’arreu del món vinguin al Principat el 3 i el 4 d’agost. De fet, fins a setze països tindran representació a Andorra en un cap de setmana en què les dues rodes seran les grans protagonistes.

El convidat de La Purito Andor­ra d’enguany serà Pedro, Perico, Delgado i tal com va destacar el mateix Joaquim Rodríguez, “és una passada que s’hi sumi”. “Espero que el gaudim, però no dels seus atacs, perquè patirem molt darrere seu”, va dir en to de broma. “Com a convidat és molt especial que vingui.”

Pel que fa a la part esportiva de la marxa, comptarà amb tres circuits: un de 28 quilòmetres, un de 80 i un de 145, tots tres amb sortida des de l’avinguda Verge de Canòlich, a Sant Julià de Lòria. A més, hi haurà la ja també tradicional La Purito Kids, que es disputarà dissabte 3 d’agost en les categories compreses entre la prebenjamina i la infantil, aquests últims tant ciclistes federats com no federats.

Fent referència a l’estat actual de la prova, el director, Pepe Cuevas, es va felicitar per la xifra d’inscrits que hi ha, però va admetre que s’han vist obligats a marcar un sostre: “Volíem tancar en 2.500, però com que ja hi som i falten uns dies per a La Purito anirem als 2.700.” En aquest sentit, va afegir que “no voldríem ampliar, ens agradaria molt però quant a seguretat no ens agrada, ja seria de cara a altres anys”. El ciclista i cap visible de la prova es va mostrar convençut que la marxa té molta vida. “Espero que segueixi, està més que consolidada, la gent la té apuntada al calendari des de principi d’any i està feta perquè la gent la gaudeixi. Mentre funcioni seguirem endavant.” El resident va anar una xic més enllà i va apuntar el caire familiar de les dues jornades: “No només és la marxa, és un cap de setmana especial per passar amb la família, venir una setmana abans o quedar-te una setmana després. En ser durant el mes d’agost, la gent ve a gaudir. Quinze dies abans de la marxa estàs entrenant i estan tots els ports plens de ciclistes que estan entrenant i gaudint del país.”

Com cada any, La Purito Andor­ra aplegarà noms il·lustres de les dues rodes i de l’esport en general. Toni Bou, l’expilot de motos Carles Checa i José Antonio Hermida, entre d’altres, hi participaran. En aquest sentit, Bou explica que la cita està marcada en vermell a l’agenda: “És una carrera dura, és un bon entrenament que ajuda molt, va molt bé estar tantes hores sobre la bicicleta.”

ELS ESPARGARÓ NO HI SERAN PERQUÈ COMPETEIXEN

Dos dels grans absents de La Purito Andorra seran, un any més, els germans Pol i Aleix Espargaró, que corren el Gran Premi de la República Txeca de MotoGP aquell mateix cap de setmana. En aquest sentit, Aleix ho va lamentar. “Soc un boig de la bicicleta, un enamorat dels ports i molt amic del Purito. Entrenem junts tot l’estiu pels ports d’Andorra i no poder fer-la és una pena, però no estaré corrent el Mundial tota la vida, tard o d’hora l’acabaré fent.”

tracking