Motociclisme

Xavi Cardelús sortirà des de la trentena posició a Catalunya

L’andorrà va marcar una volta ràpida d’1’46’’950, set dècimes menys que en la primera jornada

Xavi Cardelús sortirà des de la trentena posició a CatalunyaCRT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Cardelús arrencarà des de la trentena posició de l’engraellat, el gran premi de Catalunya del mundial de Moto 2. L’andorrà va finalitzar en aquest lloc la sessió d’entrenaments classificatoris, que es va disputar ahir sobre el traçat català.

Cardelús va millorar les seves prestacions respecte la jornada d’entrenaments lliures i, durant la seva primera aparició, va marcar una volta ràpida d’1’46’’950, que li va valer per rebaixar en set dècimes el cronòmetre que havia marcat el dia anterior. Tot i les bones sensacions, no va poder seguir millorant els registres en la Q1 i, tot i que es va quedar a prop de repetir el temps, no va poder passar de l’1’46’’972 i es va haver de quedar amb el marcat a la tanda inicial.

Un cop acabades les classificacions, el pilot de l’Ángel Nieto Team va explicar que “la millora de 7 dècimes de segon respecte la meva volta ràpida d’ahir demostra que estem fent una bona feina i que cada vegada, les coses estan funcionant més bé i ens estem acostant als nostres rivals”.

L’holandès Bo Bendsneyder es va adjudicar la pole position i, per tant, sortirà primer en cursa. El resident Jorge Martín va finalitzar en segona posició.

Cardelús subratllava que, malgrat no haver pogut millorar el seu millor registre en el classificatori definitiu, “la diferència respecte als primers classificats de la categoria no és dolenta i espero fer una bona cursa”. En aquest sentit, el del Principat es mostrava ambiciós i confiat de cara a la seva posada en escena avui: “Aquest és un circuit on sempre estic força motivat perquè la cursa és com el meu Gran Premi de casa.” A més, afegia que “espero tenir un bon rendiment i tornar a fer un nou pas endavant que certifiqui la bona evolució de les últimes proves”.

La carrera es disputarà avui, a les 12.20 hores i, si no hi ha cap canvi d’última hora, els pilots hauran de completar un total de vint-i-dos voltes al circuit de Barcelona-Catalunya.

tracking