Esquí Alpí

Opten a tornar el 2023

En el marc del balanç de les finals de la Copa del Món de Grandvalira, es va confirmar que Andorra es presentarà com a candidata per acollir les del 2023

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra optarà a tornar a acollir unes finals de la Copa del Món d’esquí alpí. Seran les de l’any 2023 i la candidatura s’ha de presentar abans de l’1 de juliol. La notícia es va fer oficial ahir i es va confirmar per part dels principals actors que l’han de fer possible. El cap de l’executiu, Xavier Espot, va assegurar que “el Govern no pot deixar de donar suport a iniciatives que han de tenir continuïtat en el futur. Tan bon punt la Federació Andorrana d’Esquí ens ha comunicat que tenia intenció de tirar endavant la precandidatura de seguida hem dit que sí. Ajudarem en allò que faci falta”.

Des de la Federació Andorrana d’Esquí, Patrick Toussaint va anunciar que “s’apostarà per fer la demanda de les finals de la Copa del Món del 2023. Ens hem de creure el que fem i el que som, un país de neu”. El vicepresident va destacar que “som professionals de la neu, tenim tècnics superformats i estem situats”. Per concloure, Toussaint va subratllar que “la voluntat hi és i tots estem d’acord en això”.

En la mateixa línia, Conrad Blanch, director general del comitè organitzador, va reconèixer que “el programa esportiu seria molt semblant, la infraestructura de la pista Avet és un llegat fenomenal per tenir competicions”. Suïssa i Noruega són les úniques candidatures confirmades a dia d’avui com a seu de les finals.

Blanch també va anunciar que tot i que el calendari està tancat fins a les del 2021, també s’aspirarà a acollir el Campionat del Món, tot i que es va mostrar prudent: “S’ha d’estudiar amb els estaments implicats, s’ha de fer pas a pas. Primer les finals del 2023 i després aquesta candidatura, que es pot treballar a dos anys vista.” En clau futura, però, Blanch va dir que “s’ha de sospesar la viabilitat que pot tenir i fer una candidatura sòlida perquè Andorra pugui aspirar al de 2027”. Pel que fa a les proves tècniques, es podrien organitzar les de la Copa d’Europa del 2020 o el 2021.

Un impacte més que notable

Pel que fa a xifres, el balanç de les finals de la Copa del Món de Grandvalira ha deixat un retorn mediàtic global de 17,2 milions d’euros. Espanya, amb 8,3 milions d’euros, i França, amb 3,2, han estat els dos països amb un retorn mediàtic més notori. A més, les finals es van veure en 23 països i per 38 canals de televisió diferents. “El que és important és que els mercats internacionals han descobert al llarg dels anys que a Andorra hi ha gent capaç de presentar les millors condicions perquè les competicions es puguin desenvolupar”, va explicar Conrad Blanch.

En l’acte que es va fer ahir també es va presentar el llibre de les finals de la Copa del Món, que recull, majoritàriament, imatges de l’esdeveniment del mes de març passat.

Opten a tornar el 2023

tracking