Reportatge

25 anys de bàsquet

El Bàsquet Club Escaldes-Engordany arriba al quart de segle en plena forma, i com a clau de la base de l’esport de la cistella

25 anys de bàsquetMarc Basco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corria l’any 1994 quan Elena Sans, una dona vinculada tota la vida al bàsquet, va decidir juntament amb el seu marit, Alfons Drets, crear el Bàsquet Club Escaldes-Engordany. Un club familiar i enfocat a la base que ha estat la primera passa per a gran part dels jugadors i jugadores del país que han jugat en aquest esport. Ara, 25 anys després, el club segueix ben viu, i ahir va realitzar una festa al pavelló del Prat Gran escaldenc amb homenatge inclòs a Elena Sans.

Els nens del Bàsquet Club Escaldes-Engordany van fer diversos jocs sobre el parquet, i després van rebre les medalles i els trofeus cor-responents a les activitats que han realitzat al llarg d’aquesta temporada, just abans, es va viure el moment emotiu amb el discurs de Sans, que va rebre diversos obsequis per reconèixer la seva feina, i de membres de les institucions, com el cas de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín.

Precisament Marín admetia que “l’Elena ha estat un exemple per promoure el bàsquet base, i per inculcar valors com el treball en equip”. Pensant en el futur, Sans admetia que “seguiré fins que el cos aguanti, mentre em trobi bé de salut, seguiré endavant”, i explicava que veure l’estima que li té tanta gent és un dels secrets per aguantar tant de temps.

Tot i ser difícil quedar-se amb un sol moment, destaca el torneig Sunny Delight del 2009 amb els millors mini d’Espanya, com el jugador de l’Unicaja Alberto Díaz.

tracking