L'FC Andorra jugarà la Copa del Rei

L’FC Andorra es concedeix el premi extraordinari, a l’assolir el campionat de Primera Catalana i l’accés a la Copa del Rei

L'FC Andorra jugarà la Copa del ReiFCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manresa ja queda registrada com una nova tarda de l’incipient olimp de l’FC Andorra. L’onze tricolor va pujar al tron com a campió de campions de Primera Catalana i, per extensió, com a campió de Catalunya de futbol amateur. Amb l’ascens a Tercera com a únic Sant Grial, ara s’afegeix un premi com la Copa del Rei i les ganes d’esdevenir el poblat d’Asterix davant la visita d’algun equip gran a Prada de Moles. El nou Andorra i la seva revolució han fet guanyar-se en només sis mesos de projecte un crèdit fantàstic i tota la llicència per somiar.

Etiquetes:

El partit va barrejar el vertigen i la percussió de qui se sap superior però que primer vol estudiar amb quines armes amenaça el rival. Semblava que el Vilassar acceptava sense dir ni piu el paper de resistent. L’equip andorrà va tenir la pilota des de l’inici però li costava elaborar amb netedat i el respecte entre els dos equips va monopolitzar bona part del primer acte. El Vilassar, molt ordenat, va escollir defensar, tancar els espais i donar la iniciativa a l’onze tricolor. Als 17 minuts, els maresmencs començaven a picar a la porta. Ratti va avortar una acció que feia olor de gol de Kilian Villaverde després d’una errada del porter argentí en no trobar una bona línia de passada. Ratti tornava a treballar poc després per refredar una falta directa signada per Alí.

Es va rearmar l’Andorra i Tacón va servir per l’esquerra una pilota a la caixa que Forgas va validar amb la seva fredor habitual (0-1). El gol havia de servir per acabar de configurar l’Andorra en un escenari gens dòcil. El Vilassar va voler connectar-se amb un Sofi molest com un mal de queixals. El 10 de l’equip català va posar en dubte l’avantatge tricolor i esmunyint-se per la dreta i fins a trepitjar zona de perill va dibuixar una centrada enverinada que va estar a prop de fer diana. Va decidir abaixar teló Forgas quan va treure petroli després d’una errada defensiva del Vilassar. El golejador barceloní es va engrandir en una lluita amb Gámiz i va servir el 0-2 a un Bover que, guanyant l’espai, venia seguint la jugada des de darrere. Toc suau i feridor per posar la rúbrica i arribar a l’interludi.

Moha Keita va marxar lesionat per una dolència muscular i Gabri va donar l’última mitja hora a Àlex Martínez intentant revolucionar el perfil dret i seguir treballant la pressió. Davant d’un parell d’intents dels vilassanencs, l’Andorra en va tenir prou amb una exhibició de control i eficàcia –de poques més arribades va gaudir a banda dels gols– per cordar la victòria. Tacón, al minut 69, enroscava una pilota des del vèrtex dret de l’àrea que Imanol, el porter del Vilassar, va enviar a córner. Els minuts corrien i tot i no patir en excés, l’equip ja sentia un pessigolleig del que se sent triomfador. El reguitzell de canvis no va variar gens l’ecosistema i la segona part va desembocar en la seva monotonia i en el xiulet final de Monge González. L’Andorra posa el millor fermall a la temporada, a l’any I de la era Piqué i 24 anys després es guanya un bitllet per a la Copa del Rei. “Potser la gent s’ha de començar a acostumar que vagin canviant les coses”, va definir a la perfecció Marc Pujol. El tècnic, Gabri García, va recuperar el missatge de la cirereta i el pastís. “És que ha estat la millor manera d’acabar la temporada”, va explicar. “Ara sembla que fos un partit intrascendent però això ens dona la possibilitat de la Copa i estem molt contents.” El tècnic andorrà va afegir que “els dos equips veníem amb l’objectiu principal aconseguit i, arran del primer gol hem crescut i hem tingut el control del duel”. El porter, Nico Ratti, amb un ampli somriure, va assenyalar que “acabar la temporada així era el millor que podíem demanar.”

L'FC Andorra jugarà la Copa del Rei

tracking