Bàsquet

Premi i adeu emocionat

Andrew Albicy rep el guardó al jugador més solvent de la temporada per part de MoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrew Albicy va rebre, ahir al matí, el premi MoraBanc que l’acredita com a jugador més solvent de la temporada. Aquest guardó s’atorga segons les votacions dels aficionats després dels partits de la lliga regular. El francès ha sumat un total de 264 punts, només quatre més que Moussa Diagne i cinc per sobre de Dylan Ennis, que han estat segon i tercer, respectivament. Si fem un cop d’ull a les jornades en què ha estat escollit millor jugador, Albicy ho ha fet en cinc partits, mentre que el pivot senegalès, l’escorta canadenc i John Shurna han ocupat la primera plaça en sis ocasions. En anys anteriors, els premiats havien estat David Navarro, Georgi Shermadini en dues temporades consecutives i, l’any passat, l’eslovè Jaka Blazic, que també va acabar desvinculant-se de la disciplina del club.

A banda del reconeixement, l’acte d’ahir va estar marcat pel que va ser el comiat d’un jugador que va arribar al Principat fa tres temporades, sent gairebé anònim, i en marxa enguany com un base de renom en l’àmbit europeu. “He evolucionat moltíssim aquí, he crescut amb el club i això és molt important per a mi, sempre portaré Andorra al cor”, va reconèixer fent esforços per contenir les llàgrimes.

El president de l’entitat tricolor, Gorka Aixàs, no va dubtar a qualificar la figura d’Albicy com algú que marcarà una època: “Serà històric, ho veurem amb el pas del temps. Tenim referències de fa anys, com podia ser Joe Llorente, i crec que Andrew Albicy entra en aquesta categoria.” En aquesta línia, va assegurar que “és el jugador que ens ha fet grans, que ens ha portat des de l’inici de l’ACB a consolidar-nos i un dels millors del curs a l’Eurocup. La gratitud del club serà immensa”. Pel que fa al futur, Aixàs va subratllar que “és molt difícil trobar el jugador que és a dia d’avui. Substituir-lo no només és complicat quant a joc, sinó pel que fa a lideratge, amb el buit que deixa al vestidor.”

Des d’un punt de vista personal, Albicy va vaticinar que molt probablement jugarà l’Eurolliga la temporada vinent, un objectiu que ha perseguit i que podria passar, entre altres destins, per Rússia, tot i que no és, ni de bon tros, segur. “Els indicis que tinc són que jugaré l’Eurolliga. Les aproximacions dels equips que he tingut la juguen”. El ja exdirector de joc tricolor –tot i que el contracte expira el 30 de juny– es mostra conscient que aquí s’ha fet “molt més madur, he millorat en totes les facetes del joc i això s’ha vist”. La dada que prova aquest fet és que ha estat escollit dins el millor cinc inicial de l’Eurocup, on el MoraBanc ha fet història, una vegada més, de la mà del seu, fins ara, jugador insígnia. “Espero tornar-me a trobar amb el MoraBanc.” Ahir s’acomiadava un esportista tímid, ambiciós en el futur i dels que l’afició recordarà molts anys. “Estic molt agraït a tothom, porto la gent del club al cor, tothom m’ha ajudat molt”, va dir entre llàgrimes.

POSSIBLES COMIATS DE PES

A la marxa d’Andrew Albicy, completament confirmada, s’hi afegeixen les possibles baixes d’alguns dels altres líders de l’equip aquesta temporada. Dylan Ennis ha deixat el seu futur en l’aire i, tot i que no descarta seguir lligat a l’entitat –sempre que aquesta també hi estigui interessada–, marxarà al seu país els propers dies per posar-se en mans del seu agent. Per altra banda, un dels altres noms que podria haver rebut ofertes és Moussa Diagne, tot i que té contracte per una temporada més.

Les xifres d’Andrew Albicy amb el MoraBanc

Albicy marxa d’Andorra havent jugat un total de 104 partits amb la samarreta de l’entitat –comptant només la lliga ACB–. D’aquests, sis han estat de play-off, on l’equip es va enfrontar al Madrid i al Barça, els cursos 2016-2017 i 2017-2018, respectivament. El seu sostre anotador defensant els colors del MoraBanc Andorra van ser els 24 punts que va firmar davant el Baskonia la jornada 12 del curs passat. Pel que fa a l’altra especialitat del base francès, les assistències, es va enfilar fins a 14. Va ser fa poc més d’un mes a Tenerife. Aquesta xifra el va deixar a una del rècord del club, precisament en mans de Joe Llorente, i el va portar a igualar la millor marca de la temporada, igualant Thomas Heurtel.

Premi i adeu emocionat

tracking