JOCS DELS PETITS ESTATS

Andorra suma sis medalles i ja n'acumula vuit

Andorra suma sis medalles i ja n'acumula vuitMontenegro 2019

Andorra va aconseguir ahir sis medalles més als Jocs dels Petits Estats d’Europa i ja són vuit els metalls que acumula la delegació nacional després de disputar-se les dues primeres jornades de competició de Montenegro 2019. Entre aquestes va arribar la primera medalla d’or gràcies a Pol Moya, que es va imposar a la cursa dels 800 metres.

L’atleta del Principat va dominar la cursa gairebé de principi a final i va anar imposant el seu ritme fins deixar sense opcions tots els seus rivals. Moya va finalitzar la prova amb una marca d’1’51”52, gairebé un segon i mig per davant del monegasc Gabriel Duliere, i més de dos abans que el xipriota Stravos Spirou.

L’altre metall de la primera jornada d’atletisme va ser per al fondista Marcos Sanza, que va acabar en tercera posició la cursa dels 5.000 metres amb un registre de 14’49”54, una prova que va guanyar el maltès Jordan Gusman i en què l’islandès Hylnur Andresson va ser segon. La prova tenia un gran nivell, amb atletes que tenen mínimes olímpiques per a Tòquio 2020, i es va trencar ràpidament. Sanza liderava un grup de tres corredors que es jugaven l’últim lloc del podi i un canvi de ritme final li va permetre ser tercer. També va competir en aquesta cursa Carles Gómez, que va creuar la línia d’arribada en vuitena posició amb un crono de 15’41”07.

De la seva banda, Arnau Roig va estrenar-se en uns Jocs dels Petits Estats amb la novena posició a les sèries dels 100 metres llisos, i tot i quedar a només una plaça d’entrar a la gran final, la part positiva és que va fer la millor marca personal en aquesta distància amb un temps d’11”23.

L’últim atleta a competir ahir va ser Dayane Huerta a la prova dels 5.000 metres femenins, però la resident no va tenir bones sensacions i va quedar lluny de la lluita per les medalles. L’anècdota d’aquesta cursa va ser que, a causa d’una incidència, totes les cor­redores van fer una volta de més a la pista.

Avui se celebrarà la segona jornada de la competició d’atletisme, on Andorra podria aconseguir diverses medalles més, especialment a les curses de fons i mig fons. Dayane Huerta competirà en els 1.500 metres, la mateixa distància en què correran Carlos Gómez i Pol Moya. A més, Nahuel Carabaña debutarà en aquests Jocs a la cursa dels 3.000 metres obstacles. Des de la federació es confia que aquestes proves puguin reportar tres metalls més per la delegació del Principat. A més, durant la jornada d’avui també tornarà a competir Arnau Roig, en aquest cas en els 200 metres, i amb l’objectiu d’intentar entrar a la final, i Bruna Luque en els 400 metres tanques, on la lluita pels metalls sembla força complicada.