Reportatge

L'FC Andorra recorda en l'ascens Emili Vicente

Prada de Moles, Encamp. Cinc de la tarda. Graderies plenes i aficionats fins i tot seguint el partit des de fora del recinte.

Celebració de l'ascens del FCAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prada de Moles, Encamp. Cinc de la tarda. Graderies plenes i aficionats fins i tot seguint el partit des de fora del recinte. Estava tot preparat per viure la festa de l’ascens de l’FC Andorra i l’equip de Gabri Garcia i Albert Jorquera no va fallar i va superar de manera contundent el Viladecans 3 a 0 amb gols de Rubén Bover, Ernest Forgas i Ludo Clemente, per certificar que l’entitat tricolor torna a la tercera divisió nacional 17 anys després.

Un dels primers noms que van sortir a la celebració va ser el d’Emili Vicente, entrenador tricolor fa dues temporades que va morir sobtadament mentre anava en bicicleta pel país. Aquell any l’equip va arribar amb opcions de pujar a tercera fins a l’últim partit al camp del Sants, però es va escapar amb una plantilla destrossada anímicament pel decés del tècnic una setmana abans. Vicente va marcar tothom que va treballar amb ell i per això els jugadors que hi van compartir vestidor, com Marc Pujol, Ludo Clemente, Cristian Martínez o Marc Ferré, entre d’altres, van anar ràpidament a buscar una samarreta blanca amb una frase lligada al tècnic urgellenc, Hay que seguir, i un clar Va por ti, Emili Vicente.

I és que gran part del que va passar diumenge és també gràcies a Emili Vicente, tal com van reconèixer alguns jugadors com Ludo Clemente, que va destacar que “és espectacular pujar a casa i recordar l’Emili, perquè fa dos anys vam patir molt”. A més, va afegir que “tot ho va començar ell, ho vam intentar a Sants i no va poder ser, però el futbol dona segones oportunitats i ara li ho dediquem a ell”. També va pensar-hi Marc Pujol, que va destacar que “són molts anys aquí i recordo molta gent, com l’Emili, o també el Richard, jugadors i directives, perquè han estat molts anys lluitant per no desaparèixer i això ho recompensa tot”.

ELS NOUVINGUTS, exultants

El primer jugador a aterrar al nou FC Andorra de Piqué va ser Rubén Bover, quan encara no es coneixia que el jugador blaugrana havia comprat l’entitat, i a poc a poc van arribar fitxatges fins completar una plantilla que dissabte es va mostrar exultant per l’ascens aconseguit. Precisament Bover va manifestar que “és espectacular la remuntada que hem fet, semblava impossible, però estava segur de que ho aconseguiríem. Ho mereixia el club i el país”. En la mateixa línia es va mostrar Fede Bessone, que va declarar que “esit molt feliç, estàvem molt lluny, diumenge rere diumenge era una final i no hem fallat”, i va cloure que “és un dia per gaudir amb la gent d’aquí i és una alegria per al país”.

Gerard Piqué va dir durant la presentació del projecte a la seu de MoraBanc que la música de la Lliga de Campions sonaria a Andorra, i un altre dels nous, Adrià Vilanova, va agafar el guant i va bromejar amb aquesta possibilitat: “Algun cop hem posat la música al vestidor i la veritat és que posa els pèls de punta a qualsevol.”

L'FC Andorra recorda en l'ascens Emili Vicentes

tracking