ACB LLIGA ENDESA

Guanyar i esperar per seguir vius

El MoraBanc juga a la pista de l’Unicaja, on només li val el triomf per poder ser als play-offs

Guanyar i esperar per seguir vius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc juga avui

-12.30 hores- l'últim partit de la fase regular de l'ACB. Ho fa a Màlaga i davant un Unicaja que ja fa jornades que va segellar la cinquena plaça de manera matemàtica i que, per tant, només té l'alicient de la victòria. A banda de tancar la fase regular, els tricolors podrien acabar la temporada aquest migdia, ja que necessiten guanyar sí o sí i esperar resultats d'altres pistes per poder entrar als play-offs com a vuitens classificats.

Per mantenir vives les esperances, és condició sine qua non que el Joventut de Badalona perdi el seu partit a casa. El visita un feble Movistar Estudiantes. A partir d’aquí, hi ha dos escenaris en els quals l’Andorra acabaria obtenint la vuitena plaça: que el Tenerife guanyi a Fuenlabrada o bé que hi perdi. Si es dóna el segon cas, també hauria de perdre el BAXI Manresa a Saragossa. La gesta és complicada, però no impossible.

Tot i això, el vestidor andorrà no pensa en el que no depèn d'ell mateix, així ho reconeixia ahir Ibon Navarro. “El més difícil i el més fàcil de tot és el que passarà a Màlaga. No podem pensar en el que passarà a Badalona o a una altra pista”. La clau per mantenir l'atenció al Martín Carpena, segons el basc, és “estar centrats en el que hem de fer i a fer-ho el millor possible”.

El precedent de l'anada recorda que els de Luís Casimiro van guanyar al Principat però van haver de suar molt el triomf. Aleshores, Moussa Diagne no estava al cent per cent físicament i Jerome Jordan i Landing Sanè no havien arribat. D'altra banda, el MoraBanc no ha guanyat mai a la Costa del Sol, un repte més que se'ls planteja. “El partit d'anada el vam competir bé tot i les condicions. L'equip no va poder competir amb Gio i Lessort a dins i ens van contolar amb el joc interior”, destacava Navarro. “Ara, ells estan en un molt bon moment, en 'mode play-off' i espero el millor Unicaja, serà molt complicat. Nosaltres no hem guanyat mai a Màlaga i també és un repte bonic”, concloïa l’entrenador del Principat. A les seves paraules s’hi va afegir un Moussa Diagne que és, sense cap mena de dubte, el millor jugador del MoraBanc aquesta temporada. El pivot senegalès explicava que “És un partit molt difícil, tothom sap que el de l’Unicaja és un camp molt difícil”. Pel que fa a la resta de resultats que els cal esperar, va reconèixer que “nosaltres hem de sortir d’aquí amb els deures fets, després, que passi el que hagi de passar”.

Al quadre local, el finlandès Sasu Salin és baixa, però la resta d’efectius estaran disponibles per a Casimiro. Els extricolors Jaime Fernández i Gio Shermadini es tornaran a veure les cares amb el seu antic equip, i passen per ser dos dels homes més en forma del conjunt espanyol.

Al bàndol andorrà, tot i que ha començat a exercitar-se i ha viatjat amb l’equip, Oliver Stevic segueix sent l’única absència segura per al matx.

Avui a partir de les 12.30 hores, el MoraBanc Andorra pot tancar la temporada o seguir amb vida. L’esperança no es perd mai.

MOUSSA DIAGNE, ALIÈ ALS RUMORS QUE EL VESTEIXEN DE VERD

El curs que ha realitzat Moussa Diagne ha despertat l’interès de diversos equips de renom. L’Unicaja, un habitual quan es parla de fitxar jugadors al Principat, es podria haver interessat en els seus serveis i, de fet, segons diversos mitjans espanyols i malaguenys, estaria disposat a pagar la clàusula de rescissió del contracte, al qual encara li queda un any per expirar. Tot i això, el jugador diu que “jo sóc professional i això no m’afecta. Sé que tinc un any més aquí i ara mateix el nostre objectiu és guanyar i seguir somiant”.

Guanyar i esperar per seguir vius

tracking