ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc segueix amb vida (91-84)

El MoraBanc suma un triomf vital contra el Breogán amb un gran Diagne amb 17 punts, 10 rebots i 31 de valoració

Guanyar o guanyar, no tenia cap altra opció el MoraBanc Andorra i va complir-ho amb un 88-82 contra el Breogán en un duel que ni de bon tros va ser el millor dels tricolors aquesta temporada, però que va fer que els homes d’Ibon Navarro segueixin vius en la lluita pel play-off. Almenys, a l’espera del que faci la Penya, que disputa el seu partit de la jornada dimecres a la pista del Baskonia. En cas de victòria catalana, el play-off ja serà matemàticament impossible aquesta temporada, i si no, els tricolors hauran de guanyar a Màlaga i esperar desfetes a l’última jornada.

El partit no va començar gens bé per als tricolors, amb els visitants posant-se 2-9 amb una jugada polèmica, ja que mentre Diagne era a terra lesionat, els gallecs van seguir i van anotar un triple. El senegalès va haver d’anar cap a la banqueta (tot i que després va tornar), i Jordan es va fer l’amo de la pintura tricolor amb quatre punts consecutius per situar al marcador el 9-13. Els locals baixaven a Leb Or si no guanyaven i ho van demostrar agafant una diferència màxima de vuit punts amb el 9-17. El MoraBanc intentava apropar-se sobretot amb Jelínek i Luz, i tancava el primer quart quatre punts al darrere dels gallecs (22-26).

Els tricolors no estaven còmodes sobre la pista i es va notar, ja que el Breogán seguia manant fins a una màxima diferència de nou punts (25-34) amb una cistella de Dragicevic. Només Moussa Diagne semblava tenir un dia lúcid en aquest tram de partit, tot i que era la seva parella de ball a la pintura, Volodymir Gerun, qui donava ales al conjunt gallec fins a situar-se deu amunt al tram final de quart. Però Rafa Luz, amb quatre punts seguits, va abaixar la diferència fins als sis punts al descans (41-47). En contraposició als 11 punts i cinc rebots de Moussa Diagne, sens dubte el millor dels del Principat, fins a quatre tricolors van tancar la primera meitat amb valoració negativa.

Els gallecs van sortir endollats del vestidor, i el MoraBanc va semblar que es quedava allà, o això feia entendre el 3-10 de parcial visitant per tornar a augmentar la màxima diferència fins als 13 punts. Era un moment crític per als tricolors, i Rafa Luz i David Walker van fer una passa endavant i van comandar la resposta que va tornar a enganxar els tricolors al partit amb un 11-0 de parcial que posava el 55-57 en un quart que va finalitzar amb els gallecs encara davant (67-71).

El MoraBanc es jugava en deu minuts la temporada, i ho va demostrar amb el 7-2 de sortida que van posar els d’Ibon Navarro, al davant per primera vegada en tot el partit amb un triple d’Upshaw. Amb tot el que havia costat manar en el marcador, els tricolors ja no van deixar que els gallecs tornessin a liderar i van certificar la setzena victòria del curs que els deixa vius, almenys, fins dimecres a la nit, en un duel marcat pels 17 punts, 10 rebots i 31 de valoració de Diagne.