Reportatge

Mor Giorgi Rekhviashvili, ex del VPC i de la selecció

Giorgi Rekhviashvili va morir dilluns a causa d’un accident de trànsit a Geòrgia. L’exjugador del VPC Andorra i de la selecció tenia 28 anys i va vestir els colors del club tricolor del 2008 al 2016. Companys i tècnics recorden emocionats la seva trajectòria.

Mor Giorgi Rekhviashvili, ex del VPC i de la seleccióVPC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cop molt dur per a la família del rugbi andorrà. Giorgi Rekhviashvili, exjugador del VPC i de la selecció, va morir dilluns passat a causa d’un accident de trànsit a Geòrgia, el seu país natal. Gio, com se’l coneixia popularment, tenia 28 anys i va vestir els colors del club entre els anys 2008 i 2016. A més, era internacional per Andorra des del 2011. “Vaig jugar amb ell molts anys, el coneixia de fa molt i érem molt amics. Vaig parlar fa dos dies amb ell i el juliol vaig estar quinze dies a casa seva. Demà marxo cap allà.” Aquestes eren les paraules que Dani Raya, jugador del VPC i company de Rekhviashvili, va adreçar al Diari amb evidents i lògiques dificultats.

UN GUERRER A LA MEMÒRIA DE TOTS

El record que els membres de l’entitat tenen de Gio mostra un jove de bondat infinita, d’aquells que quan entren al camp encomanen un esperit únic als seus companys. “Era una persona amb un cor enorme i un guerrer dins el camp”, va destacar Jonathan Xepi Garcia. L’actual tècnic del VPC també havia compartit vestidor amb el georgià.

L’entrenador de l’equip femení, Jeannot Martinho, que hi va coincidir quan dirigia els nois, també estava molt afectat. “Va començar amb nosaltres en el seu últim any de júnior.” De fet, amb Martinho com a seleccionador absolut Gio va debutar amb els isards en un partit davant Letònia. “Era molt bona persona. Un jugador fort, que parlava poquet, amb el seu caràcter, i tot un guerrer”, comenta. Martinho subratlla que el primera línia georgià era el típic jugador amb el qual podies “jugar a fora tranquil” perquè era “molt lluitador”. El tècnic va més enllà i destaca que sempre l’ha considerat “un més d’Andorra, perquè va arribar molt jove i va créixer al país. Un gran noi del qual guardo molts bon records”.

Roger Fité és una altra de les veus autoritzades de l’esport de l’oval del Principat que també va jugar amb Giorgi Rekhviashvili. “Era un noi molt simpàtic, callat, però es va adaptar a la perfecció. Una gran persona i un guerrer al camp”, explica. Fité recorda que durant els vuit anys que va estar al VPC i als isards “ens va ajudar molt en l’àmbit col·lectiu”, i remarca que “és una veritable llàstima que algú tan jove ens deixi d’aquesta manera”. Una notícia, la de la pèrdua de Gio, que “ens entristeix moltíssim”, accentua.

El Principat el va fer qui era

Gio va arribar a Andorra l’any 2008, de la mà d’Otar Barkalaia. L’ex del VPC era el seu cunyat i, com Iosif Txelidze, El Soso, un dels georgians històrics a la parròquia andorrana. Rekhviashvili no hauria estat la persona que era sense el seu pas pel Principat i els seus companys destaquen la sort d’haver compartit moltes vivències amb un home singular. “Era una persona especial. Va arribar molt jove acompanyant l’Otar i va jugar amb nosaltres des de categories inferiors. L’apreciàvem molt, s’ha fet adult al rugbi andorrà”, deia Xepi Garcia emocionat.

HOMENATGES DEL VPC I DE LA SELECCIÓ

El VPC juga diumenge partit de l’eliminatòria de 32ns de final del Campionat de França i, com no podia ser d’una altra manera, es farà un minut de silenci. De fet, els tricolors aniran amb menys efectius de l’habitual al matx, ja que una bona representació del club es desplaçarà a Geòrgia per assistir, dijous, a l’enterrament de Giorgi Rekhviashvili. Els isards, de la seva banda, juguen el dia 11 davant Bulgària i també li retran homenatge. El 18 de maig Sèrbia visita l’Estadi Nacional i es farà un acte més extens.

tracking