Curses de muntanya

Una nocturna a la Gallina, gran novetat de la Copa d'Andorra

La nova edició del certamen afegeix una prova més, i ja en són deu, al seu calendari

Una nocturna a la Gallina, gran novetat de la Copa d'AndorraCOMÚ E-E

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de curses de muntanya arriba a la 32a edició i afegeix una cursa més, i ja en són deu al calendari, la Nit de la Gallina, que es disputarà el 13 de juliol. El certamen, organitzat per la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), començarà el 25 de maig amb la Jorma Urban Trail d’Escaldes-Engordany i el tancarà el 6 d’octubre la Vertical de Vallnord.

El calendari recull diferents tipologies de prova i consta de cinc curses, dues maratons i tres verticals. En categoria sènior, comptaran els sis millors resultats assolits per fer el càlcul final i determinar els guanyadors. El mes de juny abraça tres proves en quinze dies. La segona i tercera de la Copa d’Andorra seran verticals: la Casamanya Extrem el 16 de juny, organitzat per l’ECOA, i la Vertical dels Isards el 29 del mateix mes i sota el paraigua del SEC. Aquestes dues proves, tal com va destacar el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, puntuaran per als joves de cara a participar al Campionat del Món que se celebra a l’agost a Itàlia. El mes de juny el tanca la cursa de Sant Bernabé. El mes més atapeït és el juliol, amb quatre proves, en què destaca la novetat d’enguany, la nocturna organitzada pel CE Sanlòria, la Nit de la Gallina. A més en aquest tram de calendari hi haurà la Marató dels Cims, l’SkyRace Comapedrosa, la Marató de les Valls de Canillo i la Vertical de Vallnord, a Arinsal, amb la qual es clourà la Copa d’Andorra i la temporada. El 2018 van participar 342 dones i 1.384 homes, i l’objectiu enguany és superar aquestes xifres, va apuntar David Molí, vocal de la FAM.

L’Skyrace tornarà a l’elit

La Skyrace Comapedrosa també puntua per a la Copa del Món, però ja no és cursa Supersky amb doble puntuació. Un valor, però, que podria recuperar el 2020, segons va reconèixer Carlo Ferrari, ja que “és una cursa molt ben valorada”. “Tot i que és oficiós, l’any vinent l’SkyRace podria tornar a ser una cursa amb bonus del cent per cent”, va explicar.

tracking