reportatge

El CV Encamp, a punt per a l'assalt a la superlliga2

El CV Encamp marxa avui cap a Benidorm per disputar la fase d’ascens a la Superlliga 2, la segona categoria del vòlei espanyol. El cònsol major encampadà, Jordi Torres, va rebre ahir la plantilla a la casa comuna per desit­jar-li sort de cara a aquesta cita.

El CV Encamp, a punt per a l'assalt a la superlliga2

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va acollir ahir una recepció institucional a la plantilla del CV Encamp abans de les fases d’ascens a Superlliga 2, que arrenquen demà. L’acte va estar presidit pel cònsol major, Jordi Torres, i també va comptar amb la cònsol menor, Esther París, el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández, i el conseller comunal Pere Marsenyach. Torres va felicitar l’equip pel gran paper fet durant la lliga regular, i li va desitjar sort de cara a aquestes fases d’ascens, que podrien suposar el retorn d’un equip del Principat a l’elit del vòlei espa­nyol després que el CV Andorra hagués de renunciar a disputar la Superlliga el 2014 per l’espantada del patrocinador. Després del discurs del cònsol, tots els jugadors van signar una samarreta i es van fer la clàssica foto de família. Passi el que passi a partir de demà, el CV Encamp ja ha fet una gran temporada, ja que el conjunt que presideix Xavi Borrego s’ha imposat amb claredat al grup B de la primera nacional (la tercera categoria del vòlei espa­nyol), i han acabat la lliga amb 54 punts en 22 partits, amb 19 victòries i només tres derrotes, però l’hora de la veritat comença demà.

Encara que l’objectiu principal, aconseguit amb solvència, fos classificar-se per disputar les fases d’ascens a Superlliga 2, la il·lusió va més enllà d’aquí i és aconseguir l’ascens, com a mínim l’esportiu, ja que després per formalitzar administrativament l’ascens intervindran altres factors que a hores d’ara encara no són controlables al cent per cent, com és aconseguir el pressupost per poder competir. En aquest sentit, el cònsol major, Jordi Torres, va assegurar que “si pugeu de categoria sabem que necessitareu més suport, i tindreu el comú d’Encamp al vostre costat”. Actualment, la subvenció comunal que rep el CV Encamp és de 5.000 euros, i es veuria incrementada. A més, Torres també va destacar que “estem molt orgullosos que, a més de ser un gran equip com sou, porteu el nom d’Encamp allà on aneu”. Per últim, va manifestar que “espero que a la segona vagi la vençuda tot i que és jugar-s’ho tot en tres dies i espero que puguin aconseguir la fita de l’ascens”, i va acabar citant a la plantilla per més endavant: “A veure si d’aquí a una setmana ens trobem aquí una altra vegada per celebrar l’ascens a la Superlliga 2.”

Benidorm i Otero, primers rivals

L’expedició del CV Encamp ha posat rumb aquesta matinada cap a Benidorm, on demà arrencarà l’acció en aquestes fases d’ascens, on només dos dels sis equips que hi participen tindran el premi de disputar la Superlliga 2 la propera temporada. Els primers rivals seran el Grupo Laura Otero (a les 12.00 hores) i l’amfitrió, el Benidorm (a les 19.00 hores). Si els encampadans acaben entre els dos primers, dissabte a la tarda disputaran el partit clau, les semifinals, ja que una victòria donaria l’ascens a la Superlliga 2. Per últim, diumenge al matí seria el torn de la final.

Pel president i jugador de l’entitat, Xavi Borrego, “l’etiqueta de favorits la podem tenir els sis equips que hi participem, perquè tots ens hem guanyat el dret a ser-hi”, però va admetre que “nosaltres repetim fase d’ascens, i potser també tenim una mica més d’etiqueta de favorits, però l’important és competir amb les coses clares i anar per a totes”. De la seva banda, un altre dels jugadors, Christian Salvador, va destacar que “marxem amb il·lusió, i intentarem no cometre els errors de l’any passat i sortirem a guanyar des del primer moment”, i va afegir que “l’equip arriba bé, i crec que estem millor que l’any passat”.

El tècnic, José García, haurà d’estar pendent fins a l’últim moment per l’estat físic de jugadors com Hèctor Garcia. A més, la plantilla no estarà sola, i una vintena d’aficionats es desplaçaran per recolzar-los al pavelló Raúl Mesa de Benidorm.

El CV Encamp, a punt per a l'assalt a la superlliga2

tracking