El VPC no pot posar la cirereta al curs i es queda sense el Bouclier (15-7)

Els andorrans van caure davant del Vinassan tot i començar avançant-se en el marcador

El VPC no pot posar la cirereta al curs i es queda sense el Bouclier (15-7)VPC ANDORRA

El VPC Andorra es va quedar a les portes de ser campió de la Promoció d’Honor, en perdre, ahir a la tarda, la final de la competició davant el Vinassan. L’equip, que ja ha pujat de categoria i jugarà a Honor el curs vinent, va començar avançant-se en el marcador, però va veure com els francesos els anaven guanyant terreny amb el pas dels minuts. De fet, va ser gràcies a una intensitat superior en moments clau, que el Vinassan va poder capgirar el marcador ja a la primera meitat. En els instants finals d’aquesta i amb el duel igualat, Nico va deixar als del Principat amb un home menys, temporalment. Va ser expulsat, tot i que no de manera definitiva i aquest fet, el va aprofitar el Vinassan. Amb superioritat numèrica momentània i el factor emocional de cara, van aconseguir un assaig que, tot i no transformar-lo amb el posterior xut a pals, va situar el 10 a 7 amb el qual s’arribaria al descans.

La sortida de vestidors va ser letal per als homes de Jonathan Xepi Garcia, que van veure com, pocs minuts després de l’inici de la represa, rebien un nou assaig que era definitiu. Quinze a set, sense transformació, però amb la final ja decidida. El marcador ja no es mouria i el VPC Andorra s’havia d’aconformar amb ser subcampió. “És un regust agredolç perquè per la part esportiva estem contents d’haver aconseguit l’ascens, però en l’emotiva, no ho podem estar perquè hem perdut la final”, reconeixia Xepi Garcia. El tècnic del VPC es mostrava força decebut i conscient que “hem fet partits molt millors contra rivals de més entitat, però són justos vencedors, hi han posat molta intensitat”.

Amb tot, aquesta és tan sols la segona derrota del seu equip en tota la segona volta de competició i les fases d’ascens. Ha estat precisament aquesta ratxa, la que els ha portat a pujar a Honor.