x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Grup Cierco disposa d'un 10% de l'FC Andorra

El director general adjunt, Higini Cierco Palau, és el representant d’aquest percentatge
Gerard Piqué després de la trobada amb la plantilla de l'FC Andorra al gener.

Els Cierco tenen un 10% de les accions de l'FC Andorra

Gerard Piqué després de la trobada amb la plantilla de l'FC Andorra al gener.

Marc Basco
Actualitzada 12/04/2019 a les 13:16
El pastís accionarial de l’FC Andorra un cop va esdevenir societat anònima esportiva al gener està totalment definit. Com ja vam informar al Diari, Kosmos Holding Group, l’empresa creada i presidida per Gerard Piqué, es va fer càrrec de la part més important del paquet, un 80 per cent, sufragat i finançat en bona part per Hiroshi Mikitani, cap visible i director general de Rakuten. En aquest 80 per cent també es troben les aportacions accionarials, gairebé testimonials, de Leo Messi i Cesc Fàbregas. Segons ha pogut saber el Diari, el 20 per cent restant es divideix en dos blocs. El primer pertany al Grup Cierco, amb un total del 10 per cent de les accions. La presència de la família Cierco en el projecte de l’FC Andorra es va aclarir amb el pas dels mesos i l’estreta amistat i la relació entre Piqué i el director general adjunt del grup, Higini Cierco Palau, fill de Ramon Cierco, va facilitar l’adquisició d’un percentatge important de participacions.
El 10 per cent restant, per tant, també respon a una participació accionarial d’empresaris andor­rans. Coneguda és la fórmula que es va escollir i es va anunciar a l’assemblea de final de desembre per fer el procés d’actius i passius de l’FC Andorra al nou club; la creació d’una societat andor­rana. Una societat encapçalada pel jove empresari lauredià Francesc Destrée, fill de l’exdegà del Col·legi d’Economistes d’Andorra Roland Destrée. D’aquesta manera queda resolta una de les incògnites que el president de l’FC Andorra, Albert Ferré, va posar sobre la taula davant els socis del club tricolor, el repartiment del pastís accionarial, quina quantitat agafaria Kosmos i quin paquet restaria per a gent del país. El 80-20 és el resultat definitiu.

 
GERARD PIQUÉ ORGANITZARÀ UN CAMPUS I MORABANC SERÀ UN DELS PATROCINADORS
Gerard Piqué compareixerà aquest migdia a la seu social de MoraBanc, secundat pel director general de l’entitat, Lluís Alsina, per anunciar l’acord de col·laboració i patrocini entre l’entitat bancària i Kosmos Holding Group, l’empresa presidida pel central de l’FC Barcelona. Entre els diversos punts que recull l’acord entre ambdues parts de col·laboració hi ha, segons ha pogut saber el Diari, l’organització d’un campus de futbol al país que Piqué té previst dur a terme. En principi la intenció era que es pogués realitzar aquestes trobades, a l’estil Nike Camp, aquesta Setmana Santa, però per problemes de calendari es va abandonar la idea i podria ser aquest mateix estiu. Aquest matí es donaran més detalls d’aquest i altres aspectes relacionats amb aquesta unió comercial entre Kosmos i MoraBanc. Piqué està molt implicat en aquest projecte i, molt bolcat en el tema, ha lligat diferents patrocinadors, i un d’ells serà l’entitat bancària andorrana. MoraBanc, d’aquesta manera, fa un altre pas en la seva aposta per l’esport del país després del patrocini de fa diversos anys amb el Bàsquet Club Andorra o altres col·laboracions amb entitats esportives nacionals.
Etiquetes
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts