esquí paralpí

El campió d'Europa d'esquí paralpí demana més recursos

Roger Puig reivindica que cal més suport i disposar d’un entrenador personal per seguir millorant

El campió d'Europa d'esquí paralpí demana més recursos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És el primer campió d’Europa andorrà de la història. En un esport individual, fins signar aquesta fita Roger Puig, el país mai havia vist un dels nostres a dalt de tot d’un calaix, encapçalant una classificació general a la conclusió d’una temporada. El jove esquiador paralpí ho va aconseguir la setmana passada a Suècia i ahir el Govern el va voler reconèixer amb una recepció oficial a l’edifici administratiu. Aprofitant la trobada i l’encaixada de mans amb el cap de l’executiu en funcions, Toni Martí, i la ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions, Olga Gelabert, Roger Puig va reivindicar la necessitat de disposar de més recursos per tal de seguir aspirant a portar més trofeus de la Copa d’Europa com el que lluïa ahir amb orgull.

Secundat pels seus pares durant la recepció, Puig va demanar més suport a les institucions i va reconèixer que “el cap de Govern m’ha preguntat què em feia falta i li he dit que necessito un entrenador específic i més dedicat”. En aquest sentit, l’esquiador va explicar que “tots els clubs s’ofereixen perquè pugui entrenar amb ells, però em corregeixen poc perquè estan pendents dels seus corredors, com és normal”. Per això, va afegir, “agrairia un entrenador que estigui més dedicat”. Aquest desig es troba en camí de fer-se realitat i la ministra en funcions, Olga Gelabert, va recollir el guant i va explicar que “ens hem trobat que ha estat campió sense tenir una estructura pròpia i arran de l’aprovació de la Llei de l’esport hem previst que el comitè paralímpic pugui donar suport a casos semblants al del Roger”. La titular de la cartera d’Esports en funcions va afegir que “hem començat a tenir converses amb la FAE perquè el puguin adaptar [Roger Puig] a la seva estructura i, evidentment, amb un entrenador que sigui més específic per la seva disfunció”. Puig no va amagar quin seria per a ell el millor candidat a convertir-se en el seu nou escuder. “Ja hi ha parlat amb la FAE; un entrenador mig encarrilat a ser el meu tècnic.” “Ara s’encarrega d’ajudar l’equip B i va ser el que em va acompanyar al Mundial i l’any que ve potser es podria demanar que em dediqués més atenció quan entreni.” Aquest perfil és el de Josh Alayrach. L’exesquiador de la FAE, ara fent tasques d’entrenador, té una relació molt estreta amb el Roger i seria el nom que s’ha posat sobre la taula.

EN UN NÚVOL

Gelabert va recordar, d’altra banda, que la fita de Puig “és un exemple per a la resta dels nostres joves esportistes, ja que amb molt esforç i preparació ha aconseguit ser campió d’Europa de paraesquí”. El campió va intervenir sense esborrar el somriure: “Encara estic flotant i tothom m’està felicitant.” Puig va subratllar, tal com havia explicat al Diari, que no s’esperava aconseguir el títol de Copa d’Europa general aquesta temporada i que “al principi tot era un interrogant i a mesura que passaven les curses i anava puntuant veia que aspiràvem al podi i que podia guanyar”.

UNA TEMPORADA PER SEGUIR CREIXENT

El calendari competitiu no preveu durant el proper curs cap gran esdeveniment, ni Jocs ni Mundial, i per aquest motiu Roger Puig vol centrar-se a “seguir entrenant i millorant per poder aconseguir grans resultats a les curses que faci”. La regularitat i la constància han esdevingut claus per entendre el gran rendiment que ha ofert Puig i l’agradable sensació amb la qual finalitza la temporada. Una bona línia que vol mantenir durant el proper any, un repte que sempre passa per treballar més i millor.

El campió d'Europa d'esquí paralpí demana més recursos

tracking