Michele Vitali

“Hem entrat a lloc de play-off i ara cal mantenir-nos-hi”

Després de dues victòries consecutives –Gran Canària i Delteco GBC–, el MoraBanc Andorra afronta el repte de no descarrilar de la zona noble en els nou partits que resten de la Lliga Endesa

“Hem entrat a lloc de play-off i ara cal mantenir-nos-hi”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre amb un somriure a la cara, Michele Vitali ha fet passos importants en la seva adaptació. Al joc de l’equip i al país. L’escorta italià ha perdut part de la timidesa que el caracteritzava durant els primers mesos i a la pista la seva aportació és cada cop més rellevant. Ell i la resta de l’equip són conscients de la importància de guanyar demà contra el València Basket per seguir traçant el camí final cap als play-off.

Queden nou partits per acabar la lliga regular.

I sabem que no podem fallar. El pròxim matx és contra el València al Poliesportiu i el que hem de fer és pensar en aquest, que serà un partit molt complicat. Hem d’anar a poc a poc a partir de demà, que serà molt important per a nosaltres. Finalment hem entrat en posicions de play-off i hem de seguir així per mantenir-nos-hi.

Tenir un objectiu clar i marcat sembla important.

Ho és i nosaltres ho tenim ben al cap, que és entrar en play-off. Ara bé, per aconseguir-ho hem d’anar partit a partit, com et deia, perquè pensar més enllà ens pot fer cometre errades per no estar concentrats exclusivament en el present.

S’estan produint resultats inesperats en aquest tram final de campionat.

Sí [riu], resultats molt estranys però passa sovint, no només ara. Això et demostra que la Lliga ACB és un campionat molt igualat i que qualsevol pot guanyar qualsevol. És molt important estar concentrats des del principi cada partit.

Parlava del València Basket.

Sabem que és un gran equip, un bloc molt dur, que no ha arribat de casualitat a la final de l’Eurocup. Des de l’inici de temporada estan col·locats entre els vuit primers, tenen molt de talent, són bons en el llançament exterior i hem d’estar vius per intentar contrarestar totes les seves virtuts. A més, evidentment, hem de saber fer el nostre joc i imposar-nos.

Voldran rescabalar-se de la der­rota davant el Tenerife.

Seguríssim. Vindran a Andorra amb tota la intenció de guanyar i no crec, ni de bon tros, que estiguin pensant en la final de l’Eurocup. Per a un equip així, amb jugadors amb tanta experiència, encara és d’hora per tenir el cap en la final. Ja hi pensaran, segur, demà, quan acabi el partit contra nosaltres.

L’equip està en un bon moment.

Estem molt bé i estem satisfets d’això però no ens podem aturar perquè en volem més. No ens acontentem amb el que ja tenim. Com t’he dit hem entrat en posicions de play-off però ens hi volem mantenir fins al final.

Sense l’Eurocup, no sé si estan més alliberats.

Sempre volem aspirar a tot i no agrada quedar fora d’una competició, és clar. Segurament, el que sí que permet és poder preparar millor els partits perquè ara tenim una setmana de temps i podem recuperar millor. Hem fet una temporada increïble a l’Eurocup i estem molt orgullosos, encara que s’hagi acabat i no poguéssim arribar a la final.

Com està gestionant el vestidor el problema de Diagne?

Tots esperem, com així sembla, que Moussa no tingui res greu. Esperem notícies i tenim moltes ganes que torni al més aviat possible. He parlat amb ell i m’ha dit que està millor. El vestidor l’espera. Ara, com hem fet altres vegades, hem de tornar a demostrar el caràcter que té l’equip i fer un pas endavant.

Com està en l’àmbit personal?

Estic bé i cada cop em trobo millor, més adaptat al joc de l’equip i al que vol l’entrenador. Al principi tot és nou, un país nou, un campionat nou, i ara sento que tinc més confiança.

ANDREW ALBICY, PRESENT A L'EQUIP IDEAL DE L'EUROCUP

Andrew Albicy ha estat inclòs en el cinc ideal de l’Eurocup que es va fer públic ahir. La presència del base francès és una distinció que ve a reconèixer la gran temporada que Albicy ha fet en la competició contintenal. El jugador va comentar que per a ell “és gratificant rebre un reconeixement així en una competició tan important com l’Eurocup” i que aquest fet no és més que "una conseqüència del bon joc de l’equip i ho dec als companys”. El base va afegir que “tenir tres temporades molt bones a Andorra m’ha ajudat a progressar”. A banda d’Albicy, el cinc ideal el conformen Errick McCollum (Unics Kazan), Rokas Giedraitis i Luke Sikma (Alba de Berlín) i el pivot del València Basket Bojan Dubljevic.

tracking