esquí

Oliveras i Moreno es proclamen campions nacionals de supergegant

També va disputar-se una cursa FIS amb triomf d’Ortega i de Hinterreitner

Grandvalira acull durant aquesta setmana el Campionat d’Andorra d’esquí alpí en les disciplines de velocitat i ahir va arrencar amb la disputa del supergegant, que va coronar com a campions Marc Oliveras i Cande Moreno.

A la prova masculina, Oliveras va endur-se el triomf conjuntament amb l’espanyol Albert Ortega, ja que tots dos van obtenir un registre de 53”16. En tercera posició va finalitzar l’espanyol Ibon Mintegui a 0”60, mentre que el podi del Campionat d’Andorra el van completar Matias Vargas, quart a la cursa a 0”76, i Bartumeu Gabriel, que va ser sisè a 1”13 de la marca d’Oliveras. Pel que fa a la cursa femenina, Cande Moreno va proclamar-se campiona d’Andorra després de fer el recorregut en 56”48. En noies, el podi va ser completament nacional gràcies al segon lloc de Carla Mijares, a 0”20 del triomf, i a la tercera plaça de Sissi Hinterreitner, que va finalitzar la prova a 0”49 de Moreno.

Durant la jornada d’ahir també es va disputar al Tarter un supergegant FIS que va tenir com a vencedors l’espanyol Albert Ortega i a Sissi Hinterreitner. L’esquiador del país veí va superar per només 0”17 el seu compatriota Ibon Mintegui, mentre que a la segona cursa el millor andorrà va ser Marc Oliveras amb una tercera posició. En noies, Sissi Hinterreitner va vèncer amb un temps de 57”35, i el podi el van completar Cande Moreno i Carla Mijares.

El Campionat d’Andorra segueix avui amb dos entrenaments de descens i demà hi ha dues curses, la del campionat i una altra de FIS.