Eurocup

El MoraBanc es desperta massa tard (102-97)

Després d’una primera part amb un MoraBanc encongit i un Alba de Berlín intimidador, l’equip tricolor reacciona amb orgull i frega la victòria

Masegat per les lesions, el desgast físic i la gestió d’un calendari terrorífic, el MoraBanc Andorra pal·lia amb il·lusió i orgull la mancança. L’entusiasme semblava no arribar quan el conjunt tricolor no mostra la seva millor versió en aspectes cabdals del joc, i més si a sobre tens davant un dels millors equips de l’Eurocup, el d’Aíto, capaç de despullar el rival quan olora sang. Ibon Navarro tenia estudiat com desxifrar la proposta de l’Alba de Berlín, un bloc físic i de molta qualitat però imprevisible sense els grillons de la pissar­ra. Tot i això, el MoraBanc, després d’una catastròfica primera part, va treure l’orgull i va fregar la victòria en el primer partit del bracket de semifinals. (102-97).

En un escenari imponent, el MoraBanc va ser sotmès i atropellat per l’Alba des de l’inici. Els primers minuts exposaven una lluita acarnissada a la pintura i una millor posada en escena de l’Alba amb Giedraitis marcant les diferències (13-7). El parcial de 7 a 0 dels alemanys va obligar Navarro a aturar el partit amb un temps mort. Els berlinesos deixaven poques esquerdes, anotaven amb facilitat i el MoraBanc es mostrava massa tou en defensa i erràtic en atac (22-14). Un triple de Vitali desconnectava la respiració assistida al grup de Navarro, que va cloure un fluix primer parcial, en certa manera viu, però necessitat de donar amb símptomes de recuperació (29-21). El MoraBanc va aconseguir reaccionar i va fer un 2 a 6 de sortida del segon quart que només es va traduir en intencions, ja que els homes exteriors de l’Alba van treure el canell a passejar. L’equip d’Aíto va obrir forat i els andorrans seguien a les fosques (45-30). La rehabilitació del MoraBanc passava per enfocar l’anella, tancar el rebot i cargolar la defensa. L’allau de joc ofensiu i coral dels berlinesos –59 punts a la primera part– feien impossible qualsevol intent de mantenir-se dins del partit. El desavantatge en arribar a l’interludi era de -16 (59-43) i la reacció havia de ser immediata i de caràcter urgent.

El guió del partit no va variar a la represa tot i la bona sortida del MoraBanc (3-7). L’Alba, amb un encert que fregava l’excel·lència, seguia retorçant el marcador i se n’anava a un coixí de 18 punts (70-52). L’equip tricolor patia molt, massa. Els seus intents per intimidar eren amb bales de fogueig i Siva, Sikma i Giffrey no donaven cap concessió. En aquest punt va arribar la metamorfosi. Els de Navarro van repuntar en el darrer tram del tercer quart i de la mà de Reggie Upshaw i Ennis es tancava la tercera mànega amb -12. (85-73) i un parcial favorable de 26 a 30. El MoraBanc va tirar d’orgull al quart definitiu i va pujar les seves accions fins al punt d’implantar els dubtes en l’Alba (95-87). L’equip va mantenir les opcions fins al final i un llançament d’Albicy que va escopir l’anella va tancar el primer partit.

Mantenir viva la possibilitat i seguir penjat del somni passa divendres per Andorra.