Històric novè lloc d'Irineu Esteve als 15 quilòmetres a la Copa del Món de Falun

Irineu Esteve suma una espectacular novena posició als 15 quilòmetres de la Copa del Món de Falun, a Suècia

Històric novè lloc d'Irineu Esteve als 15 quilòmetres a la Copa del Món de FallunMODICA /NORDICFOCUS

No és cap novetat que Irineu Esteve és un dels esportistes amb més perspectives de futur que té el país, però no només això, sinó que cada dia que passa és més de present, i ahir ho va tornar a demostrar amb una espectacular actuació a Suècia, on va finalitzar en novena posició als 15 quilòmetres de la Copa del Món d’esquí de fons que es va celebrar a l’estació de Falun. A principi d’any, Esteve havia explicat que l’objectiu d’enguany era “deixar-se veure més a la Copa del Món i aconseguir algun Top-30”, un objectiu de sobres complert, ja que amb el d’ahir, ja són set al llarg d’aquesta temporada. El seu millor resultat en una cursa de la Copa del Món fins ahir era el desè lloc que va sumar durant el Tour de Ski, i ahir va esmicolar la seva millor marca amb el novè lloc.

A la cursa d’ahir, Irineu Esteve va marcar un registre de 34’26”5, a poc més d’un minut del temps que va fer el vencedor, el també corredor sub-23 Alexander Bolshunov, que va acabar amb un crono de 33’18”6. El podi el van completar dos corredors noruecs, Martin Johnsrud Sundby i Didrik Toenseth. L’esquiador va anar de menys a més, ja que al primer punt parcial, als tres quilòmetres, ocupava el 27è lloc. A poc a poc va anar pujant posicions al llarg del traçat, i als 6,7 quilòmetres ocupava la 25a posició. Als 9 quilòmetres era el 23è, i a partir d’aquí va arrencar la gran remuntada que el va dur a passar pels 13 quilòmetres en desè lloc just abans de travessar la línia d’arribada a Falun amb l’espectacular novena posició.

Després de la cursa, Irineu Esteve va manifestar que “crec que hem sortit forts, i mirant els parcials, a la segona volta hem pogut tenir un ritme semblant al de la primera”, a més, el fondista va afegir que “a la tercera ja hem pogut anar més forts i això ens ha permès escalar algunes posicions”. Sobre el desenvolupament de la prova, va declarar que “estic molt satisfet per com ha anat la cursa, ens hem trobat molt bé a totes les voltes, i a l’última, que teníem una mica de por d'abaixar el ritme, l’hem apujat i hem acabat molt bé”. Per últim, va declarar que “el ritme no era molt, molt alt per la posició que hem fet, però la gent començava a estar una mica cansada i he pogut aconseguir un bon resultat i estic molt content”.

Des de la Federació Andorrana d’esquí també van destacar l’espectacular paper d’Irineu Esteve, i el director tècnic de la FAE, Carles Visa, va manifestar que “el que ha aconseguit l’Irineu és molt bèstia, no hi ha qualificatius i és impressionant”, a més, va afegir que “ho havia parlat amb el Joan [Joan Erola, tècnic d’Irineu Esteve] i quan el veus per davant d’estrelles com el Dario Cologna, és impressionant, i ha fet una última volta a un ritme espectacular”.

El resultat d’ahir situa Irineu Esteve a la 50a posició de la general absoluta de la Copa del Món d’esquí de fons comptant totes les disciplines, ja que aquesta temporada ha sumat un total de 108 punts, mentre que a la general de la distància, Esteve és 36è amb 80 punts.

Però la temporada de Copa del Món encara no ha acabat per a Irineu Esteve, ja que en els dies vinents viatjarà cap al Canadà, concretament al Quebec, on es disputen les finals de la Copa del Món d’esquí de fons. Allà, l’esquiador del Principat participarà el dia 23 de març a les 16.00 hores (hora andorrana) a la cursa de 15 quilòmetres estil clàssic amb mass start.