Finals Copa del món

Shiffrin i Paris s'enduen el Globus de Cristall a Soldeu

Mikaela Shiffrin i Dominik Paris van aixecar el Globus de Cristall a la pista de l'Àliga i van demostrar que són els grans dominadors de l'especialitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mikaela Shiffrin i Dominik Paris van ser els grans protagonistes de la jornada d'ahir a la pista de l'Àliga del Tarter. L'americana i l'italià van aixecar el Globus de Cristall en supergegant i van demostrar que a dia d'avui no tenen rival en l'especialitat. Tots dos arribaven a Andorra com a líders de la general, però necessitaven confirmar aquesta posició a la prova d'ahir.

El Principat va ser testimoni ni més ni menys que del primer títol de Copa del Món de Shiffrin en una disciplina de velocitat, que no és la seva especialitat. “Somiava guanyar-lo alguna vegada, però no m'esperava que fos aquesta temporada”, reconeixia tot just acabar. La llegenda de la de Colorado no para de créixer i ahir va fer un pas més. A la cursa, en va tenir prou amb un quart lloc i un temps d'1'24''35 per convertir-se en la nova reina del supergegant. “M'he concentrat en el meu esquí i la meva tàctica. A més, la pista estava perfecta”, va sentenciar. La més ràpida del dia va ser l'alemanya Viktoria Rebensburg, que gràcies al seu 1'23''91 va escalar de la sisena fins a la quarta posició de la classificació. Segona va ser l'austríaca Tamara Tippler, i tercera, la italiana Federica Brignone.

Dominik Paris, de la seva banda, no va quedar-se amb una dosi de protagonisme menor. Després d'haver guanyat la cursa de descens i acabar com a segon de la modalitat, tenia clar que volia alçar el primer Globus de Cristall de la seva carrera i no va donar cap mena d'opció als seus rivals. El transalpí va creuar la línia de meta amb un cronòmetre d'1'20''42, el millor de la jornada. Per tant, va guanyar una cursa en la qual no va donar lloc a les sorpreses. El títol en categoria masculina va quedar sentenciat per la via ràpida. “És un somni fet realitat. Després de molta feina dura i d'haver-ho tingut tan a prop en dues o tres ocasions per fi ho he aconseguit i estic molt content”, subratllava l'italià.

Els perseguidors de Shiffrin i Paris sí que van pagar car el fet de voler asseure's al tron de campió del món i tant en homes com en dones la classificació general final es va veure alterada respecte la que hi havia abans de la cursa. L'esquiadora de Lietchestein Tina Weirather podia fer ombra a l'americana i, a més, era segona de la general abans de competir. Ja en carrera, tot i fer un bon primer parcial, va veure com es quedava sense opcions en saltar-se una porta i quedar fora de cursa. La desfeta, a més, li va fer perdre un lloc a la general, que va cedir a Nicole Schmidthofer. L'austríaca va calcar el temps de Mikaela Shiffrin i va tancar la prova en cinquena posició.

En homes, la remuntada la va protagonitzar el suís Mauro Caviezel. Va acabar just per darrere de Dominik Paris, amb un registre d'1'20''57, i d'aquesta manera es va fer un lloc al podi de la classificació final de la Copa del Món, en enfilar-se al tercer calaix. Aquesta posició estava en poder d'Aleksander Amodt Kilde, que va finalitzar cinquè. L'austríac Vincent Kreichmayr va mantenir el segon lloc amb el qual havia arribat a Grandvalira.

Pinturault, l'altre campió

En la cerimònia de lliurament de trofeus d'ahir també es va lliurar el Globus de Cristall de la modalitat de combinada alpina en categoria masculina. El va aixecar el francès Alexis Pinturault, que ja era campió des de feia dies. De fet, a Andorra no s'ha disputat cap prova d'una disciplina que reuneix el descens o el supergegant i l'eslàlom.

Pel que fa a la categoria femenina, no es va entregar el títol de campiona del món perquè no s'han disputat prou proves de combinada alpina aquesta temporada.

CLASSIFICACIÓ

CURSA SUPERGEGANT FEMENÍ

1. Viktoria Rebensburg (Alemanya) 1'23”91

2. Tamara Tippler (Àustria) a 0”15

3. Federica Brignone (Itàlia) a 0”34

4. Mikaela Shiffrin (EUA) a 0”44

5. Nicole Schmidthofer (Àustria) a 0”44

GENERAL SUPERGEGANT FEMENÍ

1. Mikaela Shiffrin (EUA) 350 pts

2. Nicole Schmidthofer (Àustria) 303 pts

3. Tina Weirather (Liechtenstein) 268 pts

4. Viktoria Rebensburg (Alemanya) 257 pts

5. Ragnhild Mowinckel (Noruega) 247 pts

CURSA SUPERGEGANT MASCULÍ

1. Dominik Paris (Itàlia) 1'20”42

2. Mauro Caviezel (Suïssa) a 0”15

3. Vincent Kreichmayr (Àustria) a 0”44

4. Kjetil Jansrud (Noruega) a 0”58

5. Christof Innerhoffer (Itàlia) a 0”70

GENERAL SUPERGEGANT MASCULÍ

1. Dominik Paris (Itàlia) 430 pts

2. Vincent Kreichmayr (Àustria) 346 pts

3. Mauro Caviezel (Suïssa) 324 pts

4. Kjetil Jansrud (Noruega) 316 pts

5. Aleksander Aamodt Kilde (Noruega) 299 pts

GENERAL COMBINADA MASCULÍ

1. Alexis Pinturault (França) 160 pts

2. Marco Schwartz (Àustria) 100 pts

3. Mauro Caviezel (Suïssa) 90 pts

4. Ricardo Tonetti (Itàlia) 82 pts

4. Marcel Hirscher (Àustria) 80 pts

Shiffrin i Paris

Shiffrin i Paris s'enduen el Globus de Cristall a Soldeu

tracking