Suïssa es proclama campiona de l'Alpine Team Event i Andorra cau contra Canadà

Els helvètics han guanyat la gran final per temps sobre Noruega després d’empatar 2-2, i el Principat s'ha vist superat 3-1 pels nord-americans

Suïssa es proclama campiona de l'Alpine Team Event i Andorra cau contra Canadà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Suïssa s’ha proclamat campiona de l’Alpine Team Event de les finals de la Copa del Món en un duel igualat contra el Canadà que s’ha acabat decidint pel temps després de que tots dos països hagin empatat a dues victòries. El primer punt ha estat pel conjunt noruec gràcies al triomf de Thea Louise Stjernesund per gairebé un segon (0”90) sobre Aline Danioth. A la segona de les mànegues, Noruega també s’ha endut la victòria gràcies a Leif Kristian Nestvold-Haugen, que ha aprofitat una errada de Ramon Zenhaeusern per superar-lo per 0”85.

Suïssa ha retallat diferències gràcies a Wendy Holdener, que s’ha imposat a Mina Fuerst per 0”48, i ha situat l’1-2. Tota la responsabilitat ha quedat pel suís Daniel Yule, i pel noruec Sebastian Foss-Solevaag. L’esquiador helvètic s’ha endut la cursa per 0”39, i amb la diferència acumulada ha donat la victòria a Suïssa.

Pel que fa al a lluita pel tercer i quart lloc, Alemanya ha derrotat 3-2 al botxí d’Andorra, el Canadà. La primera cursa ha finalitzat en empat i totes dues nacions han sumat un punt. Els germànics han guanyat la segona, els nord-americans la tercera, i a la mànega definitiva, Anton Tremmel ha donat el tercer lloc a Alemanya.

Abans, Andorra havia quedat eliminada de l’Alpine Team Event de les finals de la Copa del Món després de perdre 3-1 contra Canadà a l’eliminatòria prèvia dels vuitens de final. La primera en entrar en escena ha estat Sissi Hinterreitner, que s’ha vist superada per Erin Mielzynski per 1”22. El segon representant andorrà ha estat Axel Esteve, que corria contra Trevor Philip, però ha anat per terra a la part final del recorregut.

L’únic triomf d’Andorra en aquest paral·lel ha estat per Mireia Gutiérrez, que ha fet una bona cursa i s’ha imposat a Laurence St-Germain de manera ajustada per només 0”12.

Amb 2-1 a favor de Canadà, Andorra necessitava el triomf a l’última baixada per intentar passar de ronda. L’escollit per intentar la proesa era Alex Rius i es veia les cares contra Benjamin Thomsen. L’andorrà va fer una cursa molt seriosa i anava liderant la baixada contra el canadenc, però a la part final va cometre una errada i Thomsen va aprofitar-ho per endur-se el triomf per 0”87 i certificar la classificació del Canadà per la següent ronda amb un resultat de 3-1.

Suïssa es proclama campiona de l'Alpine Team Event i Andorra cau contra Canadà

Andorra cau contra el Canadà a l'Alpine Team Event, i Suïssa es proclama campiona

Andorra cau contra el Canadà a l'Alpine Team Event

tracking