Esquí

Últims detalls organitzatius per a les finals

La neu està en bones condicions tot i la manca i les altes temperatures de les últimes setmanes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compte enrere per a les finals de la Copa del Món de Soldeu-el Tarter està a punt d’arribar a zero, i a només tres dies de l’inici de la competició ja està gairebé tot a punt per acollir l’esdeveniment més important de la història de l’esport al país. L’aspecte més important d’aquestes finals, la neu de les dues pistes, l’Àliga i l’Avet, també està en bones condicions, tot i que la meteorologia de les últimes setmanes no ha ajudat gens l’organització.

La setmana passada les pistes van superar l’snow control i dimarts va haver-hi una nova inspecció de la qualitat de la neu amb el director de les proves tècniques de la FIS. El director de cursa de les finals, Jordi Pujol, va admetre que “la neu estava millor fa uns dies que no pas ara”, però alhora també va destacar que “estem dintre del mínim requerit per la FIS”. Sobre els últims detalls pel que fa a pistes va explicar que “avui farem una injecció a l’Avet, dimecres vinent també a la pista d’eslàlom i dijous a la part de gegant”. Per últim, va manifestar que “l’Àliga està perfecta i no s’hi haurà d’injectar res”.

Sobre el temps d’aquests dies amb pluges i previsions de neu, Pujol va declarar que “l’aigua crec que ens beneficia, i sobre les previsions de neu, ens va bé mentre no passi de 20 o 30 centímetres i no hi hagi res fort”. En aquest sentit, el director general del comitè organitzador, Conrad Blanch, va dir que “la meteorologia no depèn de nosaltres, però segur que ens agafarà treballant”.

Aquests dies s’estan acabant d’enllestir els últims aspectes amb tot l’equip de l’organització, com ara la instal·lació de més de 50 quilòmetres de cable per a la retransmissió televisiva, tot el cablejat necessari per a la xarxa de fibra òptica. També s’estan preparant les xarxes que cobriran tot el traçat, el condicionament de les arribades i les graderies de les dues pistes, o el dispositiu logístic per garantir fluïdesa als accessos a la competició.

ES RECOMANA ARRIBAR ESQUIANT

Les pistes de l’Àliga i l’Avet tindran graderies amb més de 2.000 places per tal de poder seguir les competicions en directe i des de l’organització, el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, va recomanar als espectadors que arribin esquiant a la zona de meta. Les indicacions són utilitzar les entrades perifèriques (Pas de la Casa, Grau Roig, Canillo i Encamp) per apropar-se a les pistes de competició. Per fer-ho, durant la jornada de dissabte i diumenge els accessos a Grandvalira estaran oberts a les 8.30 hores, abans de l’horari habitual.

Per qui decideixi arribar en cotxe hi haurà habilitades 3.000 places d’aparcament per garantir l’accessibilitat a les pistes durant tot l’esdeveniment. Es recomana estacionar el cotxe al Tarter ja que a Soldeu no hi ha places suficients perquè estaran reservades per als equips, staff i mitjans. I hi haurà un servei d’autobús llançadora gratuït que unirà contínuament el Tarter i Soldeu durant els horaris de competició. A més, els aparcaments comunals de Canillo seran gratuïts des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre.

DEFINIT L'EQUIP NACIONAL PER AL TEAM EVENT

Mireia Gutiérrez, Sissi Hinterreitner, Axel Esteve i Àlex Rius seran els integrants de l’equip d’Andorra a l’Alpine Team Event, la prova per països que es disputarà divendres 15 durant les finals de la Copa del Món. A més, Carla Mijares i Xavi Salvadores completaran l’equip com a reserves, mentre que finalment no hi serà Cande Moreno, que fa poc va patir una caiguda i arrossega una lesió al turmell. L’Alpine Team Event serà un eslàlom paral·lel, però amb portes de gegant, que es farà a la pista de l’Àliga del Tarter. La competició es farà per eliminatòries entre els diferents països.

Últims detalls organitzatius per a les finals

Últims detalls organitzatius per a les finals

tracking