REPORTATGE

'Factor Bombonera'

El Poliesportiu esdevé tradicionalment un camp de mines per als rivals. Encara inexpugnable aquesta temporada, ha de portar demà l’equip a collibè

'Factor Bombonera'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són moments que no cal fer cap crida. Mai ha fet falta i demà la Bombonera sap que ha d’anotar la primera cistella. Si el Poliesportiu batega, el MoraBanc Andorra acaba dibuixant un somriure. Arriba la cita més important de la temporada i l’aficionat tricolor ja prepara la gola per donar l’irreductible suport a l’equip d’Ibon Navarro i retornar l’eliminatòria a Lió.

Aquest curs continental, el MoraBanc manté intacte el seu full de serveis a casa. Grans equips com el Zenit de Sant Petersburg, l’Unics Kazan, el Mònaco o l’Estrella Roja han sortit del Principat amb la cua entre cames i la intenció és que l’Asvel Villeurbanne provi la mateixa medicina. La Bombonera ha deixat victòries brillants en l’imaginari del seguidor tricolor i aquest serà l’esperit del qual s’haurà d’impregnar demà l’equip.

El dia de la vojvodina

Tot i que la trajectòria del BC Andor­ra pel que fa a remuntades europees i grans cites continentals és encara curta, molts aficionats recorden aquell dia davant la Vojvodina a la Copa Korac de la temporada 1995-1996. L’1 de novembre de fa 24 anys el Festina Andorra va accedir a la lligueta dels vuitens de final de la Korac després de superar l’equip croat per 15 punts de diferència (79-64). El Poliesportiu va destil·lar màgia i l’equip andorrà, dirigit per Edu Tor­res, va remuntar els 12 punts que l’equip de Novi Sad va aconseguir en el partit d’anada. Els 22 punts de Conner Henry –a l’anada en va fer 32– i l’actuació de l’escorta Òscar Cervantes van resultar decisius per assolir la remuntada.

El partit de demà davant l’Asvel Villeurbanne no necessita aixecar cap resultat. Només que el Poliesportiu no falli i es torni a posar guapo. Com a les gran ocasions. A la Bombonera ha caigut el Barça, el Reial Madrid, van mossegar la pols els vuit equips que la van visitar la primera volta de la temporada 2016-2017 o, sense anar més lluny, tota una potència com el Baskonia aquesta mateixa temporada i per una diferència estratosfèrica (93-73). Quan sap que se’l necessita, el pavelló de Govern no falla i demà és d’aquells moments. El somni i el xou han de continuar.

BAIXA SENSIBLE

DAVID WALKER, DOS MESOS KO

S’ha complert el pitjor dels presagis i l’aler nord-americà David Walker estarà allunyat de les pistes els propers dos mesos. Les proves que li han practicat van confirmar que el d’Ohio va patir diumenge un esquinç de grau 2 a l’acromioclavicular de l’espatlla dreta després d’una topada amb el pivot mexicà del Reial Madrid Gustavo Ayón. Walker no passarà pel quiròfan.

tracking