L'Àliga i l'Avet passen l''snow control' per a les finals

La FIS no hi va desplaçar cap delegat i, en un gest de confiança, ho va deixar tot en mans de l’organització

L'Àliga i l'Avet passen l''snow control' per a les finalsGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes de l’Àliga i l’Avet, on es disputaran les proves de les finals de la copa del món de Grandvalira, van superar aquest dijous l’snow control pertinent. A diferència de les últimes edicions de la Copa del Món i la Copa d’Europa, la FIS -Federació Internacional d’Esquí-, no va desplaçar cap delegat a les instal·lacions per a fer la prova. Va ser l’equip tècnic del comitè organitzador qui va realitzar l’esmentat control, en un gest d’absoluta confiança per part de la FIS cap a l’equip que dirigeix Jordi Pujol, cap de cursa de les finals.

Etiquetes:

Durant la jornada es va comprovar que la neu estigués dins els límits de granulometria i densitat. En especial a l’Avet les condicions són òptimes. “A dia d’avui es troba en un estat excel·lent, així és com ha d’estar per acollir les proves tècniques, que demanen una superfície molt més compacta i dura”, va subratllar Sebastià Plaza, cap de màquines de Grandvalira-Soldeu El Tarter.

Pel què fa als gruixos, la FIS marca un mínim de 40 centímetres i, segons Plaza, “en moltes zones es supera el metre”. Un cop confirmat el positiu per part de la FIS en el control de neu, Pujol va assegurar que “aquest resultat és mèrit de la feina de tot l’equip”. El director va subratllar que “l’anticicló s’ha allargat durant setmanes però amb el test s’ha vist que la feina ha estat l’adequada”.

tracking