L'Skimo més exigent

Gairebé 900 esportistes disputaran La Sportiva Andorra Skimo, que aquest any reuneix quatre distàncies per primera vegada

L'Skimo més exigent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Andorra Skimo creix any rere any i l’edició d’aquest 2019 ha tocat sostre en tots els aspectes. Pràcticament 900 esquiadors disputaran la competició, que s’allargarà tot el cap de setmana i que, a més, tindrà més curses que mai. A banda de les tradicionals Skimo 6 i Skimo 10, aquesta temporada es disputaran l’Skimo 2, en categoria cadet i júnior, i l’Skimo 4, que comptarà amb 150 participants, aquesta a nivell sènior.

Etiquetes:

Ambdues proves presenten un recorregut exigent: l’Skimo 2 sortirà dissabte 23 de Sorteny i arribarà a Ordino Arcalís després de 14 quilòmetres amb un desnivell de 1.050 metres. Pel que fa a la quatre, que arrencarà diumenge, partirà de Grau Roig i finalitzarà també als Planells, amb un traçat de 40 quilòmetres i un desnivell de 3.000 metres. Aquesta serà la segona meitat de l’Skimo 10.

Les dues proves reines de La Sportiva Andorra Skimo, la sis i la deu, seran les que més esportistes reuniran, amb uns 360 i 320, respectivament. La primera serà dissabte i posarà a prova les cames dels esquiadors durant 30 quilòmetres, amb més de 2.000 metres de desnivell, entre Naturlandia i Grau Roig. Aquesta cursa serà el primer tram de l’Skimo 10, que és la suma entre l’Skimo 6 i la 4, i acabarà diumenge amb el recorregut anteriorment esmentat.

Des de la direcció de cursa, Gerard Riart va reconèixer, ahir en la presentació a Ordino, que estan “molt contents de la participació”. En aquest sentit, va voler destacar que “el tant per cent de gent de fora ha pujat molt i això és molt bo per a la cursa”. A banda d’uns 400 corredors que vindran de l’Estat espanyol, hi haurà esquiadors d’equips eslovens, suïssos i portuguesos, a més d’uns 80 de francesos. “Ens agrada que vinguin corredors de nivell”, va comentar.

Les estrelles d’aquesta edició seran els catalans Pere Rullan i Miquel Caballero, vencedors de l’Skimo 10 de l’any passat. Pel que fa als atletes del Principat, Xavi Areny serà el màxim exponent. L’andorrà es pren la prova com “un entrenament per a les curses que puguin venir de llarga distància”, en què apunta que serà clau la gestió dels recursos. “Espero gestionar bé l’alimentació i el material, perquè són dos dies llargs i vull estar el més endavant possible”. En categoria femenina, Sophie Dusautoir aspira a revalidar el títol aconseguit el curs passat. L’andorrana correrà fent parella amb Marta Riva. Totes dues competiran pel primer lloc amb 250 noies més que participaran a l’Skimo 10.

Més enllà del vessant competitiu, l’Andorra Skimo és adaptable a tots els públics i registra molta participació no professional. “Hi ha corredors amateurs que no farien aquestes curses, però en veure el bon nivell que hi ha s’hi apunten i això ens fa estar contents”, va reblar Riart.

tracking