Una nova etapa

L’equip impulsat per Maverick Viñales enceta la segona temporada amb novetats

Una nova etapaMVK*12

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot resident de MotoGP Maverick Viñales va impulsar fa un any, juntament amb l’ACA (Agrupació Ciclista Andorrana), un equip ciclista a la categoria elit, la quarta categoria, per tal que els joves corredors de la base de l’entitat poguessin tenir continuïtat un cop deixaven les categories inferiors. L’esquadra va tenir un any d’aprenentatge per agafar experiència, en què es van aconseguir bons resultats durant l’estrena, amb victòries individuals i també aconseguint endur-se la classificació per equips en alguna de les curses.

Etiquetes:

Ara, un any després, Viñales manté la seva aposta pel ciclisme del Principat, tot i que enguany l’equip tindrà alguns canvis. El primer i més evident és el nom, ja que l’MVK*25-ACA passa a ser l’MVK*12. El pilot de MotoGP ha decidit canviar el seu número de cara a la temporada que arrenca al març a Qatar i això fa que l’equip ciclista també canviï de nomenclatura. A més, l’esquadra i l’ACA ja no formaran part del mateix paraigua i, encara que tots els corredors de l’MVK*12 formin part de l’Agrupació Ciclista Andorrana, no serà totalment la mateixa estructura.

L’altre gran canvi és que Gerard Riart deixa de ser el mànager de l’equip, un càrrec que passa a ocupar Samu Ponce, corredor l’any passat que actualment competeix amb l’Interpro Cycling Academy. Sí que es mantindrà com a director Miguel Ángel González, que repetirà el paper de l’any passat. Sobre el nou paper a l’MVK*12, Ponce va manifestar que “he estat donant un cop de mà des del primer moment per intentar que aquest projecte sortís endavant, soc amic del Maverick, defenso aquesta idea totalment i m’agrada que es vulgui involucrar en un projecte així pel país”. A més, no va amagar la il·lusió per aquesta nova etapa: “Estic molt motivat i els corredors ho veuen, i a vegades fins i tot fan broma i em diuen que estic més il·lusionat ara que quan corria a l’equip.”

UNA PLANTILLA MÉS LLARGA

Per a aquesta segona temporada, l’MVK*12 comptarà amb més integrants a la plantilla, que estarà conformada per un total de tretze corredors, dels quals set seran sub-23. Per complementar aquesta joventut, l’equip tindrà també alguns corredors amb més experiència com és el cas d’Òscar Cabanas o Albert Gómez. Per Samu Ponce, “és important tenir tants joves perquè és positiu i demostra que hi ha un bon planter al darrere”. A més, afegeix que “hi haurà corredors més experimentats que ajudaran els joves a créixer i intentarem fer una plantilla mixta que sigui positiva per a tot­hom”.

Un dels principals motius per tenir una plantilla més llarga és que l’equip va acabar força just de forces, així el nou mànager de l’MVK*12 reconeix que “va arribar un moment que estàvem molt cansats, i tenir més gruix de plantilla i tot ben planificat des de l’inici dona marge per organitzar-nos molt millor i que el corredor sàpiga quan ha d’estar bé i quan pot tenir una petita aturada”.

UN CALENDARI EXIGENT

L’MVK*12 està disputant les anomenades curses socials per preparar el període de competició, com ara la cursa social Xavi Tondo a Valls, en què, a més de bons resultats individuals, va aconseguir finalitzar la cursa en tercera posició per equips.

Els corredors van fer una concentració a Tarragona el cap de setmana passat i a principi de març hi ha prevista la presentació de l’equip. El calendari de curses arrencarà el 9 de març amb el Trofeu Joan Escolà, a Sabadell, i s’allargarà fins a final de setembre. Enmig, clàssiques i curses d’un dia o les grans cites del calendari com la Volta a Lleida, Volta a Castelló o Volta a Cantàbria.

Pel que fa als objectius d’enguany, Ponce va reconèixer que “el principal és consolidar el projecte que vam encetar l’any passat”, i pel que fa als resultats, va destacar que “tenim un any més d’experiència i potser als més veterans sí que se’ls demana una mica més, amb alguna victòria, i també donar més presència a l’equip a les grans voltes”.

tracking