Reportatge

7.848 quilòmetres

La iniciativa vol recórrer aquesta distància –la que separa Andorra i Bhutan– amb la participació de la gent que s’inscrigui a les set classes de ‘cycling’.

7.848 quilòmetresMORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Purito Rodríguez com a padrí, Caldea, el MoraBanc Andorra i Unicef són els aristes que conformen un repte solidari amb l’esport i el ciclisme com a vehicles importants. Una iniciativa, a benefici d’Unicef Andorra, que acollirà el Poliesportiu el 2 de març durant tota la jornada. Conegut és el programa de col·laboració que l’entitat solidària presidida per Marta Alberch va encetar l’any passat; aconseguir una educació inclusiva de qualitat per als infants amb discapacitat de Bhutan.

L’esmentat repte, que va ser presentat ahir a Caldea, pretén aconseguir recórrer els 7.848 quilòmetres que separen Andorra de Buthan amb la participació d’aquells que s’inscriguin a les set classes de cycling que tindran lloc al Poliesportiu –entre les 16 i les 23 hores– sota la direcció del mateix Purito i d’alguns monitors de cycling de Caldea. El mateix Joaquim Rodríguez i quatre corredors més faran els dar­rers metres en al descans del partit que el MoraBanc Andorra jugarà l’endemà a les 12.30 hores contra el Reial Madrid. A cada classe hi haurà 50 bicicletes estàtiques que es podran contractar a través del portal MoraBanc Entrades. Joaquim Rodríguez es va mostrar “molt content per participar” en aquest esdeveniment i va garantir que serien classes “molt divertides”. La presidenta de l’Unicef, Marta Alberch, va exposar que “és important l’ajuda que es pugui aconseguir perquè els projectes de col·laboració que estem tirant endavant amb Buthan són absolutament fonamentals”. Per part seva, el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va afirmar que “la venda de bicicletes ja ha arrencat a bon ritme i això ens fa pensar que tot anirà bé”, i Miguel Pedregal, director de Caldea, va subratllar que “som una empresa referent en el sector turístic a Andorra però sempre ens trobaran disposats per col·laborar en temes solidaris com aquest”.

"NO EM PUC IMAGINAR UNA LLIGA ACB SENSE EL REIAL MADRID"

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va fer referència al polèmic darrer tram de la final de Copa del Rei entre el Reial Madrid i el Barça. Producte del seu descontentament amb l’arbitratge, el club blanc es planteja, fins i tot, retirar-se de la Lliga Endesa. “No m’imagino una Lliga ACB sense el Reial Madrid”, va indicar Aixàs. “Considero que és una reacció en calent. Tant ells com el Barça són el motor de la competició i la rivalitat entre aquests equips fa que puguem viure una final com la d’ahir [per diumenge], que va ser espectacular.” Aixàs hi va afegir que “són dues situacions en què els àrbitres estan desafortunats i qualsevol equip es podia sentir perjudicat”.

tracking