Reportatge

Derrapades inclusives

Albert Llovera va organitzar una jornada diferent amb membres de la Fadea on experimentaven l’adrenalina de ser copilots d’un cotxe de competició.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El circuit d’Andorra-Pas de la Casa va acollir ahir una jornada especial. No era dia de competició de les GSeries ni dels Ice Gladiators, però els assistents van xalar de valent. El pilot Albert Llovera va organitzar una jornada amb diverses persones amb mobilitat reduïda –i fins i tot amb una persona invident– de la Fadea (Federació Andorrana d’Esports Adaptats) perquè fessin de copilots al traçat del port d’Envalira del cotxe que pilota habitualment al Mundial de ral·licròs 2, que té adaptat per tal de poder conduir-lo totalment amb les mans.

La idea va sorgir després de tenir la mateixa idea a Barcelona i a Madrid amb un programa de Fiat, i ahir era el torn de portar l’experiència al Principat, ja que el cap de setmana Llovera té cita a les Crèdit Andorrà GSeries. La tarda va començar amb una petita explicació per part de Llovera als presents sobre com funciona el seu cotxe adaptat i després va arribar l’hora de la veritat. L’hora de fer unes voltes al circuit d’Andor­ra-Pas de la Casa. Els membres de l’equip d’Albert Llovera i els de la Fadea ajudaven a pujar al vehicle els copilots per un dia i després arribava l’hora de l’espectacle. Derrapades, velocitat i, sobretot, una paraula: emoció. Tot i que abans de provar-ho, algun no estava del tot convençut, un cop baixaven del cotxe totes les valoracions eren positives, no només per part de la gent amb mobilitat reduïda, sinó també d’algun dels acompanyants, o fins i tot periodistes, que van apuntar-se a l’experiència.

Un dels membres de la Fadea, Miquel Llongueras, va explicar només acabar que “el que més m’ha impressionat són les derrapades i la conducció del cotxe sobre el gel en general”, i va explicar que no va passar por “perquè anem tots lligats i té més perill un cotxe”. Un altre dels participants, Toni González, va manifestar que “ha estat un plaer, i això és reviure allò que fa quaranta anys que no sentia”, va assegurar, ja que li feia rememorar la seva època de pilot i copilot de fa uns anys. Encara més content que els participants estava Albert Llovera, que va destacar que “aquesta és una experiència bestial per a ells, i per mi estic encantat de poder-la compartir de manera conjunta”.

Derrapades inclusives

Derrapades inclusives

tracking