REPORTATGE

Andorra també seu

Els equips femenins de l’Enfaf van fer segudes abans dels partits del cap de setmana en solidaritat amb el Terrassa

Andorra també seuENFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

’Enfaf CCA va superar dissabte el Femení Manu Lanzarote per 2 a 0 a la Borda Mateu amb gol de Míriam Tizón, de penal, i una diana espectacular de Maria Ruzafa, que fa que les del Principat ocupin la sisena posició amb 24 punts en 17 partits. Fins aquí, un partit normal, però el de dissabte no ho va ser.

Les jugadores d’un i altre equip van fer una seguda al centre del camp en solidaritat amb les companyes del Terrassa B, que la setmana passada van patir insults masclistes mentre estaven jugant per part de l’equip veterà del mateix club. Quan les noies estaven disputant el duel de la segona divisió, els jugadors del veterà del Ter­rassa, que estaven escalfant per jugar tot seguit, van llançar improperis a les jugadores. Part del públic els ho va recriminar i els jugadors van proferir insults com, per exemple, “aneu a la cuina”, “aneu a fregar” o “sou unes merdes i unes guarres”, segons va recollir l’àrbitra del partit, Alexia Mayer, a l’acta.

Això va fer que les jugadores fessin una seguda de protesta al mig del camp i s’hagués de suspendre el partit. Precisament un acte que s’ha repetit aquest cap de setmana arreu de Catalunya i també al Principat en solidaritat amb les jugadores egarenques. De fet, a la Borda Mateu no només el primer equip femení i la resta d’equips de noies de la base ho van fer, els conjunts masculins del futbol base de l’escola de la Federació Andorrana de Futbol van sumar-se a la protesta.

tracking