Diagne va rebre insults racistes a Múrcia

Alguns aficionats van dir-li “mico” i l’UCAM ho va condemnar enèrgicament a les xarxes socials

Diagne va rebre insults racistes a MúrciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va sumar dissabte un triomf important al Palacio de los Deportes de Múrcia contra l’UCAM, però el matx també va mostrar la pitjor cara de l’esport, ja que el pivot tricolor, Moussa Diagne, va ser objecte d’insults racistes per part d’un petit sector d’aficionats del conjunt de Múrcia.

Etiquetes:

Diagne va ser l’ase dels cops per part d’alguns espectadors durant tot el partit, i va ser el jugador més escridassat, i insultat, del conjunt tricolor tant quan estava sobre el parquet, com quan el senegalès es trobava assegut a la banqueta. Des de la graderia van dir-li “subnormal” o “borratxo”, i fins i tot quan es posava de peu a la banqueta per animar els seus companys també alguns aficionats van dir-li “pallasso” i el van escridassar perquè, segons aquests aficionats, no deixava que els espectadors veiessin com transcorria el partit.

Però tots els límits es van sobrepassar quan, des d’un dels fons, concretament des de la grada est, que era la cistella que estava més a prop de la banqueta del MoraBanc Andorra, es van sentir insults xenòfobs com “mico”. Ni de bon tros va ser un fet generalitzat per part de l’afició murciana, però un espectador present al Palacio de los Deportes de Múrcia ho va denunciar a les xarxes socials i l’UCAM va respondre ràpidament amb una piulada que deia que “no volem sentir mai aquests insults a casa nostra. Qui els faci, pot agafar la porta i marxar”.

Altres clubs de la Lliga Endesa com el Movistar Estudiantes també van reaccionar i van publicar que “tots els clubs de la lliga podríem signar aquest tuit”, en referència a la piulada de l’UCAM. A més, segons van explicar ahir periodistes murcians, el president de l’entitat universitària va ser conscient del que havia succeït, i estava disgustat i enfadat pels insults que es van sentir durant el partit del seu conjunt contra el MoraBanc Andorra.

De la seva banda, el jugador senegalès va preferir no fer cap comentari sobre l’incident que va tenir lloc dissabte al Palacio de los Deportes de Múrcia.

L'EQUIP S'APUNTA AL PARTIT A PARTIT I NO VOL MIRAR OBJECTIUS A LLARG TERMINI

Des de l’inici de la temporada el MoraBanc havia fet palès que un dels objectius del curs era repetir presència a la Copa del Rei, tal com es va fer la temporada 2016-2017. Les coses a l’ACB no estaven sortint com es volia, i alguns membres de la plantilla com Rafa Luz van reconèixer que en alguns moments havien notat la pressió per haver de ser a la cita que es disputarà a Madrid al febrer. El 6 de gener els tricolors van caure contra l’Obradoiro a Santiago de Compostel·la i van dir adeu matemàticament a les opcions de ser a la Copa del Rei, i des de llavors, ja sense la aquesta pressió, el MoraBanc Andorra suma sis victòries consecutives, tres de les quals a la Lliga Endesa. En aquest sentit, Rafa Luz va comentar després del partit de Múrcia que “ja no parlem d’objectius com el play-off perquè queda molt lluny, i és el pitjor que podem fer”. A més, el base va destacar que “hem d’anar partit a partit, sumar cada setmana a l’ACB és molt important i ho estem fent”. El director general del club, Francesc Solana, va manifestar que “l’aspecte mental és molt important”.

tracking