ACB Lliga Endesa

No s'aturen

El MoraBanc Andorra suma un valuós triomf contra l’UCAM a Múrcia tot i no fer un partit especialment bo (67-77)

No s'aturen (67-77)

El MoraBanc Andorra segueix en estat de gràcia i va sumar la sisena victòria consecutiva, i la setena en els últims vuit partits per 67-77 contra l’UCAM Múrcia al Palacio de los Deportes de la capital murciana. La d’ahir, a més, té encara més mèrit perquè els d’Ibon Navarro no van fer un partit especialment bo. A més, no va poder ser-hi, de nou, Andrew Albicy, que després del tall que va fer-se fa tot just una setmana al dit del mig de la mà dreta contra el Saragossa, encara té molèsties i no es troba a gust amb la pilota.

Els locals van aprofitar una de les seves millors armes, el triple, per manar al marcador a l’inici amb un 9-4, però els tricolors van reaccionar fent-se forts sota l’anella gràcies a dues jugades de 2+1 de Moussa Diagne per capgirar la situació amb un parcial de 0-10 que va situar el 9-14 al matx. Però un temps mort de Javi Juárez, que es juga gairebé partit rere partit el seu càrrec a la banqueta de l’UCAM, va donar una tímida millora per als universitaris, que van acabar el primer quart tres punts per sota (17-20).

L’intercanvi de cops va seguir al segon quart, amb els murcians agafant de nou cinc punts de renda just a la sortida, però llavors Shurna va erigir-se en líder amb set punts gairebé seguits i va tornar a posar el MoraBanc Andorra tres punts al davant. Una distància que encara hauria pogut ser més important al descans, però un tram final d’imprecisions tricolors amb pilotes perdudes i cinc tirs lliures fallats de manera consecutiva van deixar la renda en el 29-32 abans de passar pels vestidors.

Ja ho havia intentat en més d’una ocasió, però no va ser fins a la represa que el MoraBanc Andorra va poder posar una marxa més, ni molt menys la sisena, i trencar el partit amb un parcial de 18-27 al tercer període. I això que els tricolors seguien amb un percentatge paupèrrim des del tir lliure (2/11 a l’equador del quart), però David Walker va fer una passa endavant des de fora, i Moussa Diagne des de dins que va fer que els del Principat arribessin a marxar per sobre dels deu punts amb una última acció de Rafa Luz que va situar la màxima diferència pel MoraBanc Andorra (52-70) just al final del tercer quart.

Els deu últims minuts van tenir un protagonista clar, Oliver Stevic, que havia tingut poca incidència al partit fins llavors, i que va fer-se el líder de la zona interior amb vuit punts en un festival final en què també va participar Vitali des del triple. L’UCAM, completament desnonat a la Lliga Endesa en llocs de descens, ho va intentar amb més cor que no pas cap i només va poder maquillar el marcador en un duel que va acabar amb mocadorada. Els tricolors, amb Ennis, Walker i Vitali com a màxims anotadors, van sumar la novena victòria a la lliga.

El MoraBanc segueix de ple a la lluita pel play-off, però això no s’atura i ja torna a tenir posat el xip europeu. Dimecres al Poliesportiu, els del Principat rebran el Cedevita al Top-16 de l’Eurocup.