Irineu Esteve acaba novè al Mundial sub-23

L'esquiador de fons aconsegueix un nou Top-10 per a la delegació andorrana a la prova dels 15 quilòmetres estil patinador a la cita celebrada a Lathi (Finlàndia)

Irineu Esteve acaba novè al Mundial sub-23FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Mundial d'esquí de fons júnior i sub-23 torna a donar una alegria a l'esport nacional avui amb la novena posició d'Irineu Esteve a la cursa sub-23 dels 15 quilòmetres estil patinador que s'ha celebrat aquest matí a Lathi (Finlàndia). Esteve ha estat dels últims competidors en sortir (ho ha fet amb el dorsal 74) i ha anat de menys a més, ja que als primers parcials estava fora dels deu primers, però l'embranzida al tram final de la cursa l'ha permès acabar al Top-10.

Irineu Esteve ha completat els 15 quilòmetres en un temps de 35'02"7, a gairebé un minut (59"9) del vencedor, que ha estat el gal Jules Lapierre. El podi l'han completat Michal Novak (República Txeca) i Ivan Yakimushkin (Rússia).

Esteve ha declarat després de la cursa que "podríem haver estat més endavant, però una novena posició sempre està bé, i ara toca pensar en la cursa de clàssic de divendres", i ha afegit que "si en clàssic hagués fet novè estaria bé, però en patinador podíem optar a més perquè ens estan anant millor les curses, però no ha pogut ser, i ja ens hem de centrar en la prova d'estil clàssic". De la seva banda, el tècnic Joan Erola ha destacat que "li ha costat agafar ritme, però ha augmentat poc a poc. Crec que estar entre els deu primers és un bon resultat, tot i que les expectatives podien ser una mica més altes, però hem estat a la lluita", a més, l'entrenador ha assegurat que "l'Irineu ens té molt ben acostumats, ja ha fet dos quarts, i ara sembla que un novè sigui dolent, però jo crec que per Andorra és un bon resultat, i crec que el millor és estar dintre de la lluita amb els millors".

La següent cita del Mundial amb representació del Principat serà demà amb la cursa júnior femenina dels 15 quilòmetres estil clàssic mass start, amb Carola Vila, mentre que Irineu Esteve tornarà a competir divendres en la cursa sub-23 de 30 quilòmetres estil clàssic mass start.

tracking