Diumenge a les dotze

La voluntat de l’FC Andorra quan disputi els partits oficials a Prada de Moles és instaurar aquest horari de manera habitual

L'Andorra vol jugar a Prada de Moles diumenges a les 12Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits oficials de l’FC Andor­ra disputats a la Borda Mateu poden tenir data de caducitat en un termini curt de temps. Es coneix la intenció de la nova cúpula del club tricolor de traslladar la competició com a local a les instal·lacions de Prada de Moles, a Encamp, i, a més, aquest canvi de camp comportarà un canvi d’horari. Fins ara, l’habitual a l’FC Andorra és jugar dissabte a les quatre de la tarda, però quan el trasllat a Encamp sigui un fet, en un mes aproximadament, segons les fonts consultades, els partits de l’equip es disputaran, sempre atenent la voluntat dels rectors i del cos tècnic, diumenge a les dotze del migdia.

Etiquetes:

Aquest canvi de dia i d’hora afecta directament el club local, l’FC Encamp de la Lliga Multisegur Assegurances, que és actualment qui té l’usdefruit de Prada de Moles per als seus partits en aquesta mateixa franja. Es tracta d’un canvi que s’haurà d’acabar de negociar entre totes les parts, ja que els encampadans no acaben de veure amb bons ulls el fet d’haver de renunciar a jugar en aquest horari.

La intenció de Kosmos és que l’FC Andorra disposi d’un estadi propi i tot i que no és un objectiu immediat, sí que és a l’horitzó. Amb això se seguiria donant identitat al projecte i, el més important, es disposaria d’un patrimoni íntegre del club en què es podran planificar sessions d’entrenament tècnic, tàctic i de vídeo amb total llibertat. Les opcions d’aconseguir la instal·lació preveuen tant una compra com un lloguer a llarg termini. El projecte està, ara per ara, aturat i l’opció preferida per Gerard Piqué seria acabar d’adaptar les instal·lacions i els horaris del camp de Prada de Moles com a solució a curt termini. En aquest sentit, el central català hauria donat el vistiplau a l’ús de les instal·lacions de Prada de Moles i el comú d’Encamp ha declarat que està disposat a “seguir col·laborant amb el club”. La voluntat, a banda de jugar a Encamp diumenge a les dotze del migdia, és que, definitivament, tots els entrenaments del primer equip es facin allà i alliberar la Borda Mateu. Dit d’una manera clara, jugar i entrenar sempre en el mateix escenari.

En aquest sentit, després de la reunió que Piqué va mantenir amb la plantilla i el cos tècnic de l’Andorra divendres passat, el central del Barça va aprofitar la visita al Principat per, a banda de reunir-se amb el cap de Govern, Toni Martí, i amb la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, visitar les instal·lacions encampadanes. Un camp, el de Prada de Moles, que va provocar molt bones sensacions a Piqué, fins al punt, tot i que ni de bon tros abandonar la idea de construir en un futur un estadi nou, de deixar el tema aparcat momentàniament.

El comú d’Encamp és un altre dels actors importants, com a propietari i gestor de les instal·lacions. El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va aprofitar la compareixença posterior a la sessió de comú per explicar quina era la visió de la corporació en tot aquest tema. Torres va manifestar que “va haver-hi una reunió amb el conseller d’Esports [Xavier Fernández] perquè la setmana passada es va desplaçar aquí el senyor Piqué”.

El cònsol va afegir que “l’Andorra entrena i juga alguns partits aquí, a Prada de Moles, i va venir [Piqué] per conèixer la instal·lació. Li va agradar, la va trobar molt ben preparada amb el tipus de gespa que utilitzem i una mica el que volia és garantir si per part del comú hi hauria continuïtat amb el compromís [amb l’FC Andorra], i li vam dir que sí”.

Torres va insistir que “va pujar per garantir això i a partir d’aquí crec que és un projecte que anirà evolucionant amb el temps i sobre la base que vagi evolucionant ja veurem si des d’Encamp es pot donar un cop de mà. De moment, no s’ha anat més enllà i és un tema que, en funció de com evolucioni i si l’Andorra va ascendint de categories, probablement el país el general ens haurem d’involucrar més en el projecte”, va afirmar.

tracking